Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς ΜΜΕ: Είστε λασπολόγοι και προβοκάτορες

Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος

Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος

Συκοφαντικά και προβοκατόρικα χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα δημοσιεύματα για το πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρονικών υποδομών και μέσων προώθησης του τουρισμού στην περιοχή, τονίζοντας ότι τα ποσά που έχουν δημοσιευθεί (83.000) αφορούν τη δημιουργία πρωθητικού υλικού σε Facebook, Twitter και Google+ για τρία χρόνια.

Ουσιαστικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας είναι απάντηση στα δημοσιεύματα τα οποία εγείρουν ερωτήματα ειδικά για τα ποσά που προβλέπονται για δημιουργία λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter και Google+) στα πλαίσια ενός Προγράμματος τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, που συνοδεύει το εν λόγω πρόγραμμα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προϋπολογίζει να δώσει 83.025 ευρώ για το υποέργο «Ηλεκτρονικές υποδομές και μέσα προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα».

Πίνακας δράσεων Δ.Ελλάδος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tο ποσό ακούγεται δυσθεώρητο για το έργο στο οποίο φαίνεται να αντιστοιχεί, ειδικά σε εποχή κρίσης και ανεργίας, ωστόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιμένει ότι πρόκειται για λογικό τίμημα. Κι αυτό γιατί τα 83.000 ευρώ αφορούν όπως επισημαίνει όχι την δημιουργία λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Google+) που είναι δωρεάν αλλά την διαχείριση των λογαριασμών και την παραγωγή πολυμεσικού υλικού («εικόνες και flash video») για τα κοινωνικά δίκτυο για τρία χρόνια.

H Περιφέρεια χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για τα ΜΜΕ που παρουσίασαν το θέμα ως σκάνδαλο, μιλώντας για «συκοφαντικά σχόλια», αθλιότητες και λασπολογία και υπογραμμίζει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής μέσω δημόσιων διαγωνισμών και πως το Πρόγραμμα αφορά τη «στοχευμένη διάχυση μιας θετικής εικόνας της Δυτικής Ελλάδας διαμέσου όλων των σύγχρονων μορφών διαδικτυακής επικοινωνίας. Επιπροσθέτως προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού profile και δημιουργία δικτύου και στα τρία κοινωνικά δίκτυα αλλά και η συνεχής, καθημερινή διαχείρισή τους».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Εισαγωγικά σημειώνεται ότι η απάντηση αφορά όσους καλόπιστα ενδιαφέρονται και θέλουν να γνωρίζουν τι έχει συμβεί για το θέμα κι όχι εκείνους που για ίδιους λόγους διακινούν συκοφαντικά σχόλια σε βάρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Άλλωστε, ακόμα και οι προβοκάτσιες έχουν όρια. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δώσει πεντακάθαρα δείγματα γραφής για το πώς διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και είναι πάντα ανοιχτή στη δημιουργική κριτική. Όχι, όμως, και στη λασπολογία, γι’ αυτό είναι υποχρεωμένη να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά αυτές τις αθλιότητες και ταυτόχρονα να υπογραμμίσει την σταθερή της απόφαση να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας.

Η αιρετή Περιφέρεια αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό κενό που αφορούσε την εν γένει εικόνα και προβολή της Περιφέρειας. Κενό που έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάδειξη και προώθηση της Δυτικής Ελλάδας ως τόπου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και ως τουριστικού προορισμού. Αυτή η προσπάθεια έχει ως τελικό στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την αντιμετώπιση της ύφεσης στην Περιφέρειά μας.

Για την αντιμετώπιση αυτού του κενού ελήφθησαν σειρά αποφάσεων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης. Ανάμεσα σε αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται και η δημιουργία των ηλεκτρονικών υποδομών και των μέσων προώθησης του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα.

– Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η προσπάθεια;

-Τη δημιουργία και τη διαχείριση καναλιού You Tube

-Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Facebook

-Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Twitter

-Τη δημιουργία λογαριασμού και τη διαχείριση δικτύου στο Google+

-Τη δημιουργία και τη διαχείριση πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης με πολυμεσικό περιεχόμενο

-Τη δημιουργία λογότυπου και slogan

Οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία κατάλληλου υλικού για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα. Για την ακρίβεια θα δημιουργηθούν αντιπροσωπευτικές προωθητικές εικόνες και flash video που θα παρουσιάζουν τη Δυτική Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και θα υποστηρίζουν τις λοιπές προωθητικές ενέργειες του προγράμματος.

Πρόκειται για τη στοχευμένη διάχυση μιας θετικής εικόνας της Δυτικής Ελλάδας διαμέσου όλων των σύγχρονων μορφών διαδικτυακής επικοινωνίας. Επιπροσθέτως προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού profile και δημιουργία δικτύου και στα τρία κοινωνικά δίκτυα αλλά και η συνεχής, καθημερινή διαχείρισή τους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα που έχει τριετή διάρκεια περιλαμβάνει όχι μόνο τη δημιουργία λογαριασμών, που ως γνωστόν δεν κοστίζουν, αλλά κυρίως τη δημιουργία των προωθητικών εικόνων, των flash Video και προ παντός τη συγκρότηση και την καθημερινή διαχείριση όλων αυτών των νέων δικτυακών δυνατοτήτων.

Επί πλέον προβλέπεται η δημιουργία πλατφόρμας ψηφιακής σύγκλισης. Δηλαδή μια διάταξη λογισμικού και εξοπλισμού που επιτρέπει την προβολή πολυμεσικού περιεχομένου σε τηλεοπτικές οθόνες και projectors. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας θα είναι μια χρονικά προγραμματισμένη ροή περιεχομένου που θα περιλαμβάνει video, φωτογραφίες, κείμενα, δυναμικό περιεχόμενο ιστοσελίδας, κ.α.

Παράλληλα σημειώνεται ότι για το σύνολο αυτών των δράσεων και για όλες τις επί μέρους δράσεις προκηρύσσονται δημόσιοι διαγωνισμοί. Λόγου χάριν για τη δημιουργία λογότυπου και slogan πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, έχουν κατατεθεί πάνω από τριάντα προσφορές από όλη την Ελλάδα που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης.

Ανάλογοι δημόσιοι διαγωνισμοί θα ακολουθήσουν για όλες τις δράσεις με εκ προοιμίου δεδομένη τη δυνατότητα όλων των επαγγελματιών του χώρου να πάρουν μέρος και όλων των πολιτών να είναι πλήρως ενήμεροι.

Ενώ λοιπόν η Περιφέρεια προωθεί μια συνεκτική και πλήρη πολιτική για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τα πάντα συμβαίνουν με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, εν τούτοις εμφανίστηκαν κακόπιστες φωνές που απομόνωσαν τίτλους και δαπάνες επιχειρώντας να καλλιεργήσουν προβοκατόρικα την ψευδή εντύπωση ότι η Περιφέρεια σπαταλά χρήματα για να ανοίξει λογαριασμούς στο διαδίκτυο, κάτι που όλοι ξέρουν ότι δεν έχει κόστος, παραβλέποντας όμως το σύνολο των δράσεων, την συνεχή φροντίδα που αυτές απαιτούν και την τριετή του διάρκεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε στις 22 Ιουνίου.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr