Πως ο νέος διευθυντής στην Α’ ΔΟΥ Πατρών επηρεάζει και την Κεφαλλονιά

ο κ. Παπαθανασόπουλος έχει υπηρετήσει στο Τμήμα Ελέγχου ως υπάλληλος για επτά χρόνια

ο κ. Παπαθανασόπουλος έχει υπηρετήσει στο Τμήμα Ελέγχου ως υπάλληλος για επτά χρόνια

Υπεγράφη την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Παπαθανασόπουλου στη θέση του διευθυντή της Α΄ ΔΟΥ Πατρών.

Στην Α΄ ΔΟΥ Πατρών ο κ. Παπαθανασόπουλος έχει υπηρετήσει στο Τμήμα Ελέγχου ως υπάλληλος για επτά χρόνια (1982-1988) και ως διευθυντής για διάστημα εννέα μηνών, το έτος 2005.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διευθυντής στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Πατρών για πέντε συνεχόμενα έτη (2006-2012) και επίσης διευθυντής στην Β΄ ΔΟΥ Πατρών με επιτυχημένη πορεία. Λόγω κατάργησης της Β΄ ΔΟΥ τον τελευταίο χρόνο ο κ. Παπαθανασοπουλος υπηρετούσε ως υπάλληλος στο Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος στη Γ΄ ΔΟΥ Πατρών, έως ότου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη θέση του διευθυντή στην Α΄ ΔΟΥ Πατρών την οποία και κατέλαβε.

Να σημειωθεί ότι η Α΄ ΔΟΥ Πατρών έχει αρμοδιότητα ως προς τον έλεγχο επιχειρήσεων με επτά τμήματα ελέγχου και θέματα δικαστικού σε όλη την Αχαΐα και στην Κεφαλλονιά. Είναι σε χωρική αρμοδιότητα από τις μεγαλύτερες ΔΟΥ σύμφωνα με το τελευταίο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, από την 1η Δεκεμβρίου 2013, η Α΄ ΔΟΥ Πατρών ανέλαβε και τον προληπτικό έλεγχο (έλεγχο διακίνησης και έκδοσης φορολογικών στοιχείων) που προηγούμενα είχε το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας.

Ο νέος διευθυντής της Α΄ ΔΟΥ Πατρών, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, είναι απόφοιτος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Τμήμα Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων) με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

email