Πώς θα βρείτε δουλειά με προσόν την… ελληνική γλώσσα

Εύρεση εργασίας

Εύρεση εργασίας

Ομιλείτε ελληνικά; Προσλαμβάνεστε !

Αυτό θα μπορούσε να είναι το κείμενο της αγγελίας πολλών διεθνών εταιρειών, οι οποίες αναζητούν υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, με γνώμονα τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Εταιρείες, αλλά και ιδιώτες του εξωτερικού, αναζητούν να προσλάβουν Έλληνες γιατρούς, μηχανικούς, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη εξυπηρέτησης πελατών και άτομα για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Βασική προϋπόθεση για όλες τις θέσεις είναι η γνώση ελληνικών και η κατοχή των εκάστοτε τυπικών προσόντων.

Όσοι Έλληνες ή ελληνόφωνοι επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο εξωτερικό, μπορούν να αναζητήσουν στις εξειδικευμένες αγγελίες, που παρουσιάζονται παρακάτω, τη θέση που τους ενδιαφέρει σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία και… ποιος ξέρει, ίσως και το μελλοντικό εργοδότη τους.

Οικονομικά

Equity Fundamentals Analyst : Το Bloomberg Equities Group αναζητά αναλυτή, προκειμένου να καλύπτει τις οικονομικές εξελίξεις στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν εμπειρία στα οικονομικά ή στη λογιστική, σπουδές επιπέδου MBA ή Master σε συναφές αντικείμενο, εκτενή γνώση και εξειδίκευση του βιομηχανικού τομέα, επαφή με τους πελάτες του πρακτορείου, ικανότητα έρευνας και ανάλυσης δεδομένων και γνώση της ρωσικής γλώσσας (επιθυμητό προσόν). Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, πατήστε εδώ.

Area Manager : Τραπεζικός οργανισμός με έδρα τη Βορειοδυτική Μελβούρνη, αναζητά ελληνόφωνο συνεργάτη με ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα της περιοχής. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γνώσεις της λιανικής τραπεζικής, καθώς και των προϊόντων, που απευθύνονται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης προσφέρει ο κ. Cameron Stewart στο τηλ. (03) 9945 6755. Αιτήσεις με ηλεκτρονική μορφή σε αυτή τη διεύθυνση.

Accounts : Έλληνες λογιστές με έδρα το Βουκουρέστι (Ρουμανία) αναζητά η εταιρεία Εnpact, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των επιχειρηματικών λύσεων και της διαχείρισης της τεχνολογίας, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις επιχειρήσεις 17 χωρών. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν άπταιστα αγγλικά, να διαθέτουν πτυχίο, αλλά και διετή εμπειρία συναφή με το αντικείμενο της θέσης, να έχουν γνώση του MS Office και δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Market Research : Εταιρεία, που διενεργεί έρευνες αγοράς και έχει έδρα το Λονδίνο, ζητά Έλληνα, προκειμένου να διενεργεί τηλεφωνικές έρευνες και συνεντεύξεις από πελάτες της. Η εργασία είναι για περιορισμένη χρονική περίοδο, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να μιλούν καλά αγγλικά. Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση αυτή.

Υγεία

Clinical Care Coordinator : Το Ίδρυμα Φροντίδας Ηλικιωμένων, St. Basil’s Homes, ζητά έμπειρο συντονιστή κλινικής φροντίδας, με γνώσεις ελληνικών ή ιταλικών, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων, που φιλοξενεί το ίδρυμα, έχουν ελληνική ή ιταλική καταγωγή. Αξίζει να σημειωθεί πως για την πρόσληψη απαιτείται η κατοχή βίζας εργασίας από Αυστραλία ή Ν.Ζηλανδία. Οι αιτήσεις των υποψηφίων αποστέλλονται στο e-mail: [email protected] ή ταχυδρομικά ως εξής:Attention: Manager, 24 – 36 Lorne Street, Fawkner, VIC 3060.

Nurses : Ζητούνται διπλωματούχες νοσηλεύτριες για εργασία σε κλινικές και γηροκομεία στη Γερμανία. Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να γνωρίζουν καλά τη γερμανική γλώσσα (επίπεδο B2), να διαθέτουν προϋπηρεσία σε κλινική/ές, σπουδές τουλάχιστον τετραετούς φοίτησης νοσηλευτικών τμημάτων ΑΕΙ ή ΤΕΙ, συστατικές επιστολές κ.α. Στις ενδιαφερόμενες προσφέρεται δωρεάν διαμονή, μισθός 1.300 ευρώ και άνω, επίδομα αδείας κ.α. Οι υποψήφιες μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους σε μορφη Europass CV, μια φωτογραφία τους, καθώς και συνοδευτική επιστολή στο e- mail: [email protected].

Doctors : Επιμελητή/ρια Ιατρό στην καρδιολογία ζητά κλινική στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, ενώ ειδικευμένη/ο Ιατρό για το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών πρόκειται να προσλάβει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή του Αννόβερου. Για την πρώτη θέση, ο υποψήφιος/α Ιατρός θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την ειδικότητα της Καρδιολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας, να διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις στην Επεμβατική Καρδιολογία και να μπορεί να διεξάγει αυτόνομα εξετάσεις με καθετήρα καρδιάς και αγγειοπλαστική με μπαλονάκι (PCI). Η δεύτερη θέση του ειδικευμένου Ιατρού θα καλυφθεί από Ιατρούς της Εσωτερικής Παθολογίας, Γενικής Παθολογίας, Χειρουργικής και Αναισθησιολογίας. Ο κάτοχος της θέσης θα αποκτήσει τίτλο ΕιδικόςΑτυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων αποστέλλονται στο e-mail:[email protected] επισυνάπτοντας το πτυχίο, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικών εμπειριών, συστατικές επιστολές και βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας.

Doctors- Nurses : 150 θέσεις Ειδικών Ιατρών και 200 θέσεις έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού έχει ανοικτές η Νορβηγία, για τη στελέχωση κρατικών νοσοκομείων – κλινικών σε όλη τη χώρα. Οι γιατροί θα πρέπει να ανήκουν στις εξής ειδικότητες: Ακτινολόγου, Γυναικολόγου, Ψυχίατρου, Παθολόγου, Ουρολόγου, Ογκολόγου, Παιδίατρου, Αναισθησιολόγου, Γηριάτρου, Εσωτερικού Παθολόγου, Χειρούργου, Οικογενειακού Ιατρού. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραιτήτως το πτυχίο τους, την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας (τουλάχιστον τριετούς), συστατικές επιστολές, καθώς και βεβαίωση γνώσης νορβηγικής γλώσσας επίπεδο Β1. Οι εξειδικευμένοι Νοσηλευτές/Νοσηλεύτριες, που ζητούνται, θα πρέπει να ανήκουν στους τομείς : Χειρουργείων, Επειγόντων Περιστατικών, Αναισθησιολογίας, Καρκινοπαθών, Παιδιατρικής, Αλλεργιολογίας, Δερματολογίας, Διαβητολογίας, Γαστρεντερολογίας, Γηριατρικής, Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Νευροχειρουργικής, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Κατάχρησης Ουσιών, Αποκατάστασης, Ρευματολογίας, Εγκεφαλικών Επεισοδίων, Ουρολογίας, Ωτορινολαρυγγολογίας, Μαίες και Γενικούς Νοσηλευτές. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νοσηλευτικής, άδεια άσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας (τουλάχιστον διετούς), συστατικές επιστολές, καθώς και βεβαίωση γνώσης Νορβηγικής γλώσσας επίπεδο Β2. Βιογραφικά υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στο e-mail [email protected].

Doctors : Η Global Medi Rec ζητά να καλύψει άμεσα δύο θέσεις Ειδικού Παθολόγου σε κρατικό νοσοκομείο της Σκοτίας. Οι ετήσιες απολαβές του γιατρού κυμαίνονται μεταξύ £74,504 και £100,476 (ανάλογα με την προηγούμενη εμπειρία του), ενώ οι ώρες εργασίας του θα είναι 37,5 την εβδομάδα (συν εφημερίες), με αρχικό συμβόλαιο ενός έτους, που μπορεί να ανανεωθεί. Περισσότερες πληροφορίες στην Κατερίνα Κοντάλιπου τηλ: 6934 803930. Υποβολή βιογραφικών στο e mail: [email protected].

Πληροφορική

Computer scientists : Στελέχη στις ειδικότητες Senior Software QA Engineer, Software Engineer, Software Customer Support Engineer, Business Intelligence Engineer, Senior Application Consultant, PreSales Consultant, Software Quality Assurance Engineer και Systems Integration Engineer προτίθεται να προσλάβει η εταιρεία Qualco, που σχεδιάζει και αναπτύσσει λύσεις λογισμικού και ολοκληρωμένα συστήματα ΙΤ. Για όλες τις θέσεις, εκτός από τις γνώσεις ελληνικής γλώσσας, απαιτείται πτυχίο μηχανικού, ή τίτλοι σπουδών σχετικοί με την τεχνολογία ή την πληροφορική, εμπειρία σε συναφές αντικείμενο ενός έως τεσσάρων ετών, καθώς και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αποστολή βιογραφικών από τους υποψηφίους στο email [email protected].

Software Designers : Μόνιμη εργασία στη Γερμανία σε Έλληνες σχεδιαστές λογισμικού προσφέρει εταιρεία πληροφορικής με έδρα τη Βρέμη. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ Πληροφορικής ή Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με κατεύθυνση Πληροφορικής ή παρεμφερές πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, πολύ καλή γνώση του .NET-Framework (4.5) και του C#, εμπειρία  στην ανάπτυξη εφαρμογών δικτύου με ASP.NET MVC και jQuery, ή στην ανάπτυξη εφαρμογών WPF με MVVM και XAML, καλή γνώση σχεσιακών βάσεων δεδομένων και SQL, εμπειρία σε Clean Code, Scrum, Unit Testing ή Team Foundation Server, καθώς και γνώση γερμανικών και αγγλικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο e-mail [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.6976082291 (κα Τσούκη, Γραφείο “Γέφυρα”).

Technical Product Owner : Ο νέος υπάλληλος θα εργαστεί στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Booking.com (Europe) στο Άμστερνταμ. Απαιτείται, μεταξύ άλλων, τίτλος σπουδών επιπέδου Bachelor ή Master στη διοίκηση επιχειρήσεων ή στην Πληροφορική, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, επικοινωνιακές δεξιότητες, αναλυτική σκέψη κ.α. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε αυτή διεύθυνση.

Μηχανικοί

Engineers : Δεκαοκτώ νέους μηχανικούς (ή με μερική εμπειρία) πρόκειται να καλύψει άμεσα πολυεθνική εταιρία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της λιθογραφικής τεχνολογίας στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προσλάβει 3 Service Engineers, 5 Test and Maintenance Engineers και 10 Graduate System Install Engineers. Οι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και επιθυμία να εξειδικευτούν σε Hi-tech τεχνολογίες. Για τις προϋποθέσεις, που θα πρέπει να πληρούν ανά ειδικότητα, μπορούν να ενημερωθούν στο site της εταιρείας, που λειτουργεί ως μεσάζοντας μεταξύ των υποψηφίων και των διεθνών εταιρειών, που αναζητούν προσωπικό, www.grecruitment.com. Όσοι ενδιαφέρονται να αξιολογηθούν για τις εν λόγω θέσεις, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο e mail: [email protected]. Γiα τους επιλεγμένους υποψηφίους, θα κανονιστούν άμεσα συνεντεύξεις μέσω Skype, σε δεύτερη φάση προσωπικές, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Ολλανδία.

Electronics Design Engineer : Η εταιρεία, με έδρα το Brackley της Μ.Βρετανίας, αναζητά μηχανικό με ειδίκευση στο σχεδιασμό ψηφιακών κυκλωμάτων. Ο ιδανικός υποψήφιος θα ήταν καλό να έχει γνώσεις της γλώσσας προγραμματισμού C ή C# και εμπειρία στα Atmel AVR. Προσφέρεται βοήθεια με τη μετεγκατάσταση και απολαβές, που κυμαίνονται μεταξύ £22.000 και £30.000, ανάλογα με την εμπειρία. Βιογραφικά υποβάλλονται στο e-mail [email protected].

Instrumentation/Electrical Technician : Από την εταιρεία Koch Pipeline Company, που διαθέτει 4.000 χλμ. αγωγούς στις ΗΠΑ. Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να είναι απόφοιτος τεχνικής σχολής, να διαθέτει εμπειρία ενός έτους σε βιομηχανικά είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, να έχει προϋπηρεσία στην αντιμετώπιση ηλεκτρικών προβλημάτων, να διαθέτει γνώση Η/Υ, αγγλικών και να έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει και να δουλεύει σε ακραίες κλιματικές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες στο site www.kochpipeline.com. Αποστολή βιογραφικών ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση αυτή.

Engineer : Από βιομηχανική εταιρεία ζητείται για μόνιμη εργασία στη Γερμανία Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός, με εμπειρία στη μεταλλογραφία για τον εργαστηριακό έλεγχο ποιότητας. Για τη θέση απαιτείται πτυχίο Μηχανικού Μεταλλείων – Μεταλλουργού, προϋπηρεσία σε βιομηχανία και πολύ καλή γνώση γερμανικών. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στη διεύθυνση [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 6976082291 (κα Τσούκη).

Εστίαση

Waiter : Σερβιτόρο ή σερβιτόρα με προηγούμενη εμπειρία στο service και στην εξυπηρέτηση πελατών προτίθεται να προσλάβει το ελληνικό εστιατόριο Zeus, που βρίσκεται στo Oschersleben της Σαξωνίας (Γερμανία). Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να μιλούν καλά τη γερμανική γλώσσα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούν να επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες, στο τηλέφωνο (0049) 174 8328 245.

Restaurant General Manager : Το εστιατόριο High Volume πρόκειται να προσλάβει Γενικό Διευθυντή για το νέο κατάστημα, που ανοίγει στην περιοχή Temecula (ΗΠΑ). Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν μεταξύ άλλων τριετή εμπειρία σε διευθυντική θέση εστιατορίου, προϋπηρεσία σε μεγάλα εστιατόρια, ηγετικές ικανότητες, επικοινωνία και γνώση της ελληνικής γλώσσας. Υποβολή βιογραφικών στο email [email protected].

Line cook : Μάγειρα με εμπειρία αναζητά ελληνικό οικογενειακό εστιατόριο στην περιοχή Spruce Grove Alberta του Καναδά. Οι υποψήφιοι πρέπει να μιλούν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Αποστολή βιογραφικού στο φαξ +1 780-960-0946. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. +1 780-960-6694 (Ηλίας).

Waiters : Έλληνας ιδιοκτήτης της αλυσίδας BAR & GRILL στον Καναδά ζητά τρεις σερβιτόρους και τρεις βοηθούς κουζίνας για άμεση πρόσληψη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά (γραπτά και προφορικά), ενώ θα εκπαιδευτούν στην ίδια την επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη στο email : [email protected].

Άλλες ειδικότητες

Nanny : Παιδοκόμο με γνώσεις ελληνικής ή γαλλικής γλώσσας αναζητά οικογένεια στο Baron’s Court (Μ.Βρετανία), προκειμένου να φροντίσει το 10 μηνών μωρό τους. Η εργασία θα είναι πενθήμερη, το ωράριο πεντάωρο και οι απολαβές θα είναι 10 λίρες την ώρα. Οι υποψήφιες καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα της αίτησης στη διεύθυνση αυτή.

Mink Fur Technician : Πεπειραμένους τεχνίτες για την παραγωγή γουνών βιζόν αναζητά η εταιρεία παραγωγής γούνινων ενδυμάτων Qingdao Overseas Investment Group. Η εταιρεία εδρεύει στην Κίνα και υπόσχεται στους υποψήφιους καλό μισθό, προνόμια και ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους, η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αποστολή βιογραφικών στο e –mail : [email protected]

Production Internship with New Greek TV : Η NGTV αποτελεί το όραματης Yanna Darilis για την ανάπτυξη ενός διεθνούς δορυφορικού δικτύου, που θα προσφέρει στους Ελληνοαμερικάνους τηλεθεατές ειδήσεις για τον τρόπο ζωής, τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό στην αγγλική γλώσσα, για την ελληνική κοινότητα και τους Αμερικανούς πολίτες. Τα γραφεία του δικτύου βρίσκονται στην περιοχή Αστόρια της Ν.Υόρκης και περιμένουν Έλληνες, που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Υποβολή βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών στο email: [email protected]. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

http://hireagreek.com/?job_listing#open

http://www.greekamericancareers.com/

http://www.careerjet.com/greek-jobs.html

http://australia.trovit.com/jobs/greek-speaking-jobs

http://www.indeed.co.uk/Greek-Speaking-jobs

http://www.multilingualvacancies.com/vacancies/greek-language-jobs.php

http://www.toplanguagejobs.co.uk/language/Greek

www.grecruitment.com

http://www.hellasing.com/