«Προσβλητική η συμπεριφορά Γερμανίας και Γαλλίας»

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Πηγή φωτογραφίας: ethnos.gr)

Μια πρωτοφανή για πολιτικό καριέρας και πρωθυπουργό χώρας της ΕΕ δήλωση έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βάλλοντας ευθέως και χωρίς κανένα… διπλωματικό ελιγμό κατά της Γερμανίας και δευτερευόντως της Γαλλίας!

Ο κύριος Γιούνκερ είχε ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο πως δεν θα επεδίωκε την ανανέωση της θητείας του ως επικεφαλής του Eurogroup, επικαλούμενος φόρτο εργασίας στο εσωτερικό της χώρας του. Τώρα όμως προσέθεσε -και δη δημοσίως- έναν ακόμα λόγο, που μοιάζει να είναι και περισσότερο… πραγματικός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως ένας από τους βασικούς λόγους που τον Ιούνιο θα αποχωρήσει από το Eurogroup είναι η «συμπεριφορά Βερολίνου και Παρισιού στην αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης»!

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Το ό,τι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη το λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες είναι μέρος του προβλήματος. Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους».

Και άφησε και την… αιχμή του, «θυμίζοντας» πως τουλάχιστον επτά χώρες της ευρωζώνης έχουν χαμηλότερο επίπεδο χρέους από τη Γερμανία.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr