Ρεν: Μονόδρομος η τήρηση του προγράμματος

O Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν

O Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν

O Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν, απηύθυνε νέα προειδοποίηση προς την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη χώρα».

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια συζήτησης εν όψει του αυριανού άτυπου Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. ο Ρεν διαβεβαίωσε ότι η Ένωση επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τόσο ο ίδιος, όσο και η Επιτροπή θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει μέλος του ευρώ, αρκεί να διατηρήσει η Αθήνα την αποφασιστικότητα της για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έζησε για πολλά χρόνια «πέραν από τις δυνατότητες της», αλλά «εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της, όχι μόνον με την άνευ προηγουμένου οικονομική βοήθεια, που αντιστοιχεί σε 33.000 ευρώ ανά Έλληνα πολίτη, αλλά και την τεχνική μας βοήθεια, στο τομέα της πάταξης φοροδιαφυγής».

Τέλος ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνς Σβόμποντα, επισήμανε, την ανάγκη να προκύψει από τις ελληνικές εκλογές μία κυβέρνηση που θα μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων, ενώ παραδέχθηκε παράλληλα ότι τα όσα επέβαλε το μνημόνιο είναι άδικα, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τον κοινωνικό τομέα, αλλά όπως σημείωσε, σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχουν δυνατότητες ελάφρυνσης.

email