Σε 48.000 σελίδες το γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας άρχισε την προσπάθεια να προσδιορίσει το ακριβές ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Την απάντηση αυτή έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Μάλιστα ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού ενώ θα συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου. Δεδομένου δε ότι τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή δεν είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο αρχείο ή συγκεκριμένο χώρο, δόθηκε εντολή για έλεγχο για πιθανή ύπαρξη αρχειακού υλικού και σε άλλες διευθύνσεις του Λογιστηρίου.

Υπολογίζεται πως μόνο το υλικό που βρίσκεται σε μια από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την 25η, αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο κάθε ένας. (Σύνολο σελίδων 47600!)

Πάντως όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας η εν προκειμένω εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».

email
Πηγή άρθρου: ikypros.com