Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του e-shop.gr

e-shop.gr

e-shop.gr

Δικογραφία για κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή από πέντε εταιρείες με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Συνελήφθησαν τρεις πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, ένας επιβλέπων λογιστής και ένας διαχειριστής των εταιρειών
Εκτιμάται ότι πάνω από 5,8 εκατομμύρια ευρώ είναι η συνολική αξία των 115 εικονικών τιμολογίων που διακίνησαν μεταξύ τους.

Ακόμα, αναζητείται ο 45χρονος πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της μίας εταιρείας…

Πρόκειται για εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, παραγωγής και εμπορίας CD’s και DVD’s, ανακύκλωσης, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, καθώς επίσης διαφήμισης και γραφικών τεχνών. Συγκεκριμένα είναι οι εταιρείες “e-shop.gr», “Eurosun”, “Ανακύκλωση – ανώνυμη βιοτεχνική και εμπορική εταιρεία”, “Αγγελίδης Μάριος και ΣΙΑ. Ο.Ε”, “Text Color”.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας

Από τις αρχές του έτους η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησε  έρευνα και  προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων εταιρειών  σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των φορολογικών αυτών στοιχείων, διαπιστώθηκε η έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών παραστατικών (τιμολογίων), για ανύπαρκτες συναλλαγές κατά το χρονικό διάστημα από 07.01.2010 έως 30.09.2011.

Ειδικότερα, οι εταιρείες αυτές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακίνησαν μεταξύ τους (εξέδωσαν ή/και παρέλαβαν) συνολικά 115 εικονικά τιμολόγια αξίας 5.892.704,43 ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr