Στη Βουλή διαβιβάζεται το συμπληρωματικό υλικό της λίστας Λαγκάρντ

Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ

Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ.

Στη Βουλή διαβιβάζεται το συμπληρωματικό υλικό που απεστάλη από το Παρίσι την περασμένη εβδομάδα με την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς ήδη διαβίβασαν τον σχετικό φάκελο μαζί με διαβιβαστικό έγγραφο μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό αυτό θα πήγαινε σε κάθε περίπτωση στο Κοινοβούλιο, αφού -όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα- δεν περιλαμβανόταν στη δικογραφία η πρωτότυπη λίστα, η οποία δεν είχε βρεθεί.

Προανακριτικοί υπάλληλοι του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων ολοκλήρωσαν την αντιπαραβολή των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις δύο λίστες, ενώ συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος για τα άτομα τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη λίστα. Το περιεχόμενό της θα αποτελέσει επίσημο εργαλείο για τη φορολογική αξιοποίησή της.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ανακεφαλαιώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να αποφασίσουν αν χρειάζεται να προχωρήσουν σε πρόσθετες ενέργειες στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οι οποίοι είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου. Θα αποφασίσουν, δηλαδή, αν θα τους καλέσουν εκ νέου σε εξηγήσεις ενδεχομένως και για άλλο αδίκημα, ή αν θα ασκήσουν δίωξη εις βάρος τους, ή αν θα αρχειοθετήσουν την υπόθεση.

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr