Στην Lamda Δομή, επιχειρηματικών συμφερόντων Λάτση, το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης

Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης

Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης

Στην εταιρία Lamda Δομή Α.Ε. η οποία είναι επιχειρηματικών συμφερόντων Λάτση και 100% θυγατρική της Lamda Development περνά (ως πλειοδότρια στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της εκμετάλλευσής του) το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (ΙBC) για 90 έτη με τίμημα 81 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατ. ευρώ, ενώ, ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. H Lamda Development A.E., είναι εταιρεία συμμετοχών, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

email
Πηγή άρθρου: avgi.gr