Τα μέτρα που “πέφτουν” στο τραπέζι

Ποια είναι τα νέα μέτρα

Ποια είναι τα νέα μέτρα;

Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 έτη, νέες περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ, εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα  για όλα τα ταμεία, είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που αναμένεται να παρουσιάσει την Κυριακή στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», τα μέτρα για τα 11,5 δις. ευρώ τη διετία 2013-2014 σοκάρουν, καθώς ο πέλεκυς πέφτει βαρύς κυρίως σε τρίτεκνους, ανέργους και ανασφάλιστους.

Στο Δημόσιο, η τρόικα φαίνεται να εμμένει στηνπλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ το Ενιαίο Μισθολόγιο είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα ισχύσει για όλες τις ΔΕΚΟ. Παράλληλα, προβλέπονται λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.

Το εφάπαξ του Δημοσίου μειώνεται κατά 23% και στα ασφαλιστικά ταμεία η μείωση θα γίνει βάσει των αναλογιστικών μελετών.

Στις συντάξεις θα υπάρξει περικοπή 10% για ποσά πάνω από 1.400 ή 1500 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υπάρξει περαιτέρω περικοπή συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία κάτω των 50 ετών, ενώ θα γίνει νέα έρευνα για συντάξεις «μαϊμού».

Θα υπάρξει σημαντικό περιορισμός της λίστας των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Όσα εισοδήματα δίνονται σε άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ τα επιδόματα θα συνεχίζουν να χορηγούνται κανονικά, ενώ για 5.000 έως 30.000 τα επιδόματα θα μειωθούν κατά 50% και για όσους ξεπερνούν τα 30.000 τα επιδόματα θα κόβονται.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr