Τρόικα: “Πάρτε πίσω τις συντάξεις σε όσους είναι κάτω των 60 ετών”

Τρόικα

Τρόικα.

Σοκ προκαλεί η πρόταση της τρόικας να κοπούν οι συντάξεις σε όσους είναι κάτω των 60 ετών, κάτι που ωστόσο διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας.

“Ή κάνετε κάτι με τους δημόσιους υπαλλήλους, ή να δείτε το θέμα των συνταξιοδοτούμενων κάτω των 60 ετών!”. Με αυτή τη φράση το κλιμάκιο της τρόικας έθεσαν για πρώτη φορά στην ελληνική κυβέρνηση ένα δύσκολο θέμα: αυτό των συνταξιούχων και ειδικότερα όσων είναι κάτω των 60 ετών. Αν και το επιτελείο της κυβέρνησης απέφυγε να πάρει θέση και να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, η επισήμανση αυτή των τροϊκανών σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ειδική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το”Πρώτο Θέμα”, υπήρξε τέτοια αναστάτωση από το αίτημα των τροϊκανών, ώστε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε άμεσα να ενημερωθεί για τον αριθμό των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο οποίος ανέρχεται σε 700.000 άτομα!

Πηγές αναφέρουν ότι ο στόχος της τρόικας δεν είναι η πλήρης διακοπή των συντάξεων, αλλά η υιοθέτηση μιας επιδοματικού τύπου λογικής, εκ μέρους του Δημοσίου.

Δηλαδή, η εξεύρεση ενός συστήματος που θα δίνει κάποιο μίνιμουμ ποσό στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, περικόπτοντας όμως την πλήρη σύνταξη που θα λάβουν μετά τη συμπλήρωση των 60 ετών τους.

Η τρόικα επιδιώκει αυτό το βοήθημα να έχει τη μορφή επιδόματος, σαν αυτό της ανεργίας ή να είναι μία μίνι σύνταξη, η οποία όμως θα κόβεται, στην περίπτωση που ο “συνταξιούχος” έχει βρει εργασία.

Διαψεύδει ο Βρούτσης

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης διέψευσε πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα.

“Ουδέποτε μου ετέθη από την τρόικα και πολύ περισσότερο δεν απασχόλησε την κυβέρνηση, θέμα αναστολής της κα­ταβολής συντάξεων ή αντικατάστασής τους σε δικαιού­χους κάτω των 60 ετών”, ξεκαθάρισε, συμπληρώνοντας ότι “σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό”.

Πηγή άρθρου: news.gr