Τρόικα: Ξεκινήστε τις απολύσεις από τους Δήμους

Τρόικα

Τρόικα

Στους δήμους φαίνεται ότι στρέφει το «ενδιαφέρον» της η τρόικα αναφορικά με την απομάκρυνση χιλιάδων υπαλλήλων από το κράτος, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει για απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα με την επίκληση και του Συντάγματος (βλ. και σχετική δήλωση Σαμαρά στην «Washington Post»).

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,προκειμένου να καλυφθεί μέρος των 4 δισ. ευρώ που «περισσεύουν», εκ των οποίων τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 821 εκατ. ευρώ της Αυτοδιοίκησης, οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν θέσει στις συζητήσεις τους τόσο με το υπουργείο Εσωτερικών όσο και με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέμα απολύσεων στους δήμους.

Κι αυτό, γιατί όπως τονίζουν, το προηγούμενο διάστημα έγιναν τεράστιες μειώσεις στον αριθμό των δήμων (από 1.034 σε 325) και των δημοτικών επιχειρήσεων (από 5.880 σε 1.134) χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, το οποίο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επιβεβαίωσε σε μία εκ των συναντήσεων στο υπουργείο Εσωτερικών και ένας έλληνας «τεχνοκράτης» προερχόμενος από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, «δεν είναι δυνατόν να μην περισσεύουν υπάλληλοι στους δήμους».

Να σημειωθεί ότι στα μέτρα των 821 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται και 86 εκατ. ευρώ από τη μισθοδοσία στους ΟΤΑ αλλά και 30 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται απολύσεις, με αποτέλεσμα να μην πείθουν τους εκπροσώπους της τρόικας: 

«Για να μας πείσετε ότι μπορείτε να κάνετε αυτές αλλά και περισσότερες εξοικονομήσεις, κάντε απολύσεις», αντιπροτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες.

email
Πηγή άρθρου: aftodioikisi.gr