Τζ.Όζμπορν: Ίσως χρειαστεί να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Τζ. Όζμπορν: Ίσως χρειαστεί να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Τζ. Όζμπορν: Ίσως χρειαστεί να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Την άποψη ότι η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προκειμένου να πειστεί η Γερμανία να χορηγήσει περισσότερα χρήματα για να σωθεί το ευρώ, διατύπωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

«Τελικά δεν ξέρω μήπως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, ώστε η ευρωζώνη να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιβιώσει το νόμισμά της», υποστήριξε ο κ. Όζμπορν στους Times.

«Απλώς δεν ξέρω αν η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας για να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πρέπει να κάνει ορισμένα πράγματα όπως η τραπεζική ένωση, τα ευρωομόλογα και άλλα που συνδέονται άμεσα με αυτά», πρόσθεσε.

Η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, κρατά το κλειδί για το πώς μπορούν να σωθούν οι πιο αδύναμες οικονομίες και για το αν η Ευρώπη θα μπορέσει τελικά να συμφωνήσει για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης.

Η Βρετανία και η υπόλοιπη ΕΕ έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί για τους τρόπους επίλυσης της κρίσης, με το Λονδίνο να αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τραπεζική ένωση της ευρωζώνης

email
Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr