Βαρουφάκης στο CNN: Οι αμερικανικές εκλογές κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ;

Γ. Βαρουφάκης

Γ. Βαρουφάκης

Ένα άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη φιλοξενεί στην κεντρική του σελίδα το αμερικανικό δίκτυο CNN με αφορμή την ελληνική κρίση και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Στο κείμενό του ο γνωστός οικονομολόγος εξιστορεί την προσωπική του σχέση με τις αμερικανικές εκλογές και τους πόθους και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού σε κάθε τέτοια αναμέτρηση.

Ο κ. Βαρουφάκης παρατηρεί οτι ενώ παλαιότερα οι Έλληνες ήταν διχασμένοι μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς ως προς τον αντιαμερικανισμό, από το 2008 και μετά οπότε και ξέσπασε η οικονομική κρίση, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η πολιτική στις ΗΠΑ λίγο μπορεί πλέον να επηρρεάσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη.

Με το κέντρο βάρους να έχει μετατοπισθεί από την Ουάσινγκτον στο Βερολίνο, τη Φραγκφούρτη και το Παρίσι, οι Έλληνες πλέον περισσότερο βλέπουν τις ΗΠΑ σαν μια χώρα που κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος στα χέρια «της Βερολινέζικης δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Ωστόσο μεταφέρει στο αμερικανικό κοινό τη δυσπιστία των Ελλήνων σε σχέση με τη στάση της Γερμανίας μέχρι να υπάρξει νέα αμερικανική ηγεσία καθώς υπάρχει η εντύπωση ότι το Βερολίνο καθυστερεί ενδεχόμενο «ακρωτηριασμό» της Ελλάδας αναμένοντας το αποτέλεσμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr