Βαρουφάκης:”Αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνει Κόσοβο η Ελλάδα”

Γ. Βαρουφάκης

Γ. Βαρουφάκης

«Τελικά μάλλον κάτι σαν Κόσοβο θα γίνει η Ελλάδα εάν συνεχίσουμε έτσι για 2-3 χρόνια», αυτά είπε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, στο ραδιόφωνο τουReal Fm .

«Κάθε μέρα που περνάει η σκοτοδίνη μεγαλώνει» λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου καιΣαμαρά έχουν «κάψει το ένα διαπραγματευτικό χαρτί μετά το άλλο».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει μία λύση πακέτο από την οποία θα ωφεληθεί και η Ελλάδα, ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος: «Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω», είπε χαρακτηριστικά.

«Λύση πακέτο δεν θα υπάρξει, δηλαδή δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση. Τη δόση μάλλον θα μας τη δώσουν, αλλά η ελληνική τραγωδία θα σέρνεται για καιρό μέσω επιμήκυνσης του προβλήματος», επισήμανε.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης χαρακτήρισε ανοησίες όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την Ευρώπη μέχρι σήμερα : «Τα τελευταία τρία χρόνια όλες οι αποφάσεις του Eurogroup και των Συνόδων Κορυφής είναι η μία ανοησία μετά την άλλη με εξαίρεση τη Σύνοδο του Ιουνίου σχετικά με την αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση χρέους», είπε.

email
Πηγή άρθρου: LAY-OUT