Όλο το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία Μ. Καραμολέγκου

Αστυνομία

Αστυνομία

Τέσσερις απαγωγείς – ένας Έλληνας, ένας από το πρώην ανατολικό μπλοκ και δύο Αλβανοί – του επιχειρηματία κ. Μανώλη Καραμολέγκου που είχαν απαιτήσει ποσό 2,5 εκ ευρώ για την απελευθέρωση του αναζητούνται από την ΕΛΑΣ στην βορειοανατολική Αττική!

Ο κ Καραμολέγκος στην διάρκεια της ομηρίας του σε απομονωμένη περιοχή της Κερατέας έπεισε έναν από τους πέντε συνολικά απαγωγείς του ότι είναι σε αστυνομικό κλοιό, ότι «θα αντιμετωπίσει βαριά τιμωρία» κι έτσι τον οδήγησε στην   απόφαση να παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας και να απελευθερώσει τον ίδιο.

Αφήνοντας βεβαίως τους τέσσερις συνεργούς του …αμανάτι στην βόρειο Αττική να διαπραγματεύονται για λύτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης καθώς ο επιχειρηματίας επέστρεφε από το Κορωπί στο σπίτι του στα βόρεια προάστια, ένα αυτοκίνητο και μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα του έστησαν ενέδρα στην περιοχή του Γέρακα και τον ακινητοποίησαν.

Τον έβαλαν σε πορτ παγκάζ του ΙΧ κι εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρχικά οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπο δεν αντελήφθησαν ποιος ήταν ο στόχος της αρπαγής αλλά συνάντησαν τον γιο του επιχειρηματία που είχε αρχίσει την αναζήτηση του πατέρα του.

Υπάρχει μάλιστα μαρτυρία για συμπλοκή στο σημείο, ωστόσο στην αρχή θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για «κατ’ οίκον συμπλοκή».

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία τω αστυνομικών ο κ. Καραμολέγκος είχε παραλάβει προσφάτως ομολογιακό δάνειο ισόποσο με το ποσό των απαιτούμενων λύτρων, κι αναζητούν τους οργανωτές της αρπαγής στον επαγγελματικό χώρο του .

Υπενθυμίζεται πως θύμα απαγωγής είχε πέσει και ένας άλλος επιχειρηματίας που διατηρεί καταστήματα με προϊόντα άρτου.

Πρόκειται για τον κ. Χ. Βενέτη τον οποίο στις 10 Ιουλίου 1996 απήγαγαν δυο άγνωστοι. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, οι απαγωγείς τον κακοποίησαν και στη συνέχεια τον κλείδωσαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και εγκατέλειψαν το όχημα στην περιοχή του Διονύσου.

Έπειτα από πέντε ώρες, ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε τυχαία από δασοφύλακες οι οποίοι κάλεσαν την Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει.

Η ανακοίνωση της εταιρείας πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα.Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα».

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr