“Όποιος δεν ψηφίσει φεύγει”

Λουκάς Παπαδήμος

Λουκάς Παπαδήμος(Πηγή φωτογραφίας:parapolitika.gr)

Από Δευτέρα ο ανασχηματισμός αφού ψηφιστούν τα μέτρα

Παραιτήθηκαν Ξενογιαννακοπούλου, Βορίδης, Γεωργιάδης, Γεωργίου, Ροντούλης.

Μαξίμου: “Όποιος διαφωνεί μπορεί να θέσει τον εαυτό του εκτός κυβέρνησης”

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι καταψηφίζει τα μέτρα.

Βουλευτές παραιτούνται ή δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν.

Όλο και περισσότεροι στην ΕΕ ζητούν να αφεθούμε στην χρεοκοπία

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα αλλάζουν ώρα με την ώρα. Στη Βουλή έφτασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό να λέει με τον πιο αυστηρό τόνο από ποτέ πως “όποιος δεν ψηφίσει φεύγει”.

Ο κ. Παπαδήμος μιλώντας στο υπουργικό δήλωσε πως δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης και πως γίνεται σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Για το λόγο αυτό δήλωσε πως είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδήμος η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε, καθώς δήλωσε πως τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μία δύσκολη πραγματικότητα.

Ο ένας υπουργός παραιτείται μετά τον άλλο και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν έχει άλλο δρόμο από τον ανασχηματισμό, τον οποίο όμως θα κάνει σίγουρα από τη Δευτέρα και αφού έχουν ψηφιστεί (εάν τελικά ψηφιστούν) τα νέα μέτρα. Οι παραιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους 4 υπουργούς του ΛΑΟΣ, Βορίδη, Γεωργιάδη, Ροντούλη και Γεωρίου ήταν αν μη τι άλλο μετά τις δηλώσεις Καρατζαφέρη ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αναμενόμενες.

Όμως, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Όλο το χρονικό

Από την ώρα που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη μια επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό όπου ο Προεδρος του ΛΑΟΣ έθετε στην διάθεσή του τις παραιτήσεις των υπουργών του.

Από εκείνη την στιγμή υπέβαλλαν επισήμως τις παραιτήσεις τους ο υφυπουργός Αγρότικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και υφυπουργός Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιώργος Γεωργίου. Μάλιστα οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης δηλώνουν ότι παρότι παραιτήθηκαν υπερψηφίζουν τα μέτρα.

Την ίδια ώρα υπάρχει κύμα δηλώσεων και παραιτήσεων σε όλα τα κόμματα από βουλευτές που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα, ενώ ο αντίκτυπος είναι μεγάλος και στην αγορά αφού το χρηματιστήριο καταποντίζεται.

Ακόμα και για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει σε όσους έχουν θέση στο υπουργικό συμβούλιο ότι “όποιος διαφωνεί μπορεί να θέσει τον εαυτό του εκτός κυβέρνησης”.

Η ουσία είναι ότι όλοι όσοι διαχειρίζονται το μέλλον αυτής της χώρας παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια αυτή την κρίσιμη στιγμή που όλα τα βλέματα είναι στραμένα επάνω μας. Και την ώρα που κάποιοι στο εξωτερικό περιμένουν το επόμενο στραβοπάτημα για να μας οδηγήσουν στην χρεοκοπία και να μας χρεώσουν ακόμα και την ίδια μας την καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι:

Για να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας πρέπει έως την Δευτέρα να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα και με αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πάει στο Eurogroup της Τετάρτης ώστε οι δανειστές και εταίροι μας να πειστούν ότι θα εφαρμόσουμε αυτα που μας ζητούν για να πάρουμε τα χρήματα.