
Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την κυβέρνηση «εγκληματική» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι «στο DNA τους υπάρχει υποτέλεια».(Πηγή φώτο:KefaloniaToday.com)
Εντελώς αρνητικά υποδέχτηκαν τα κόμματα της Αριστεράς τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, ενώ η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την κυβέρνηση «εγκληματική» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι «στο DNA τους υπάρχει υποτέλεια». «Αυτά τα περήφανα όχι που είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης και αρκετοί άλλοι, ότι τάχα η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν δέχεται επιτρόπους, είναι εντελώς αποπροσανατολιστικά και ψεύτικα» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ και υποστήριξε ότι «η επιτροπεία υπήρχε και θα υπάρξει και ας πάψουν να κοροϊδεύουν τον λαό ή μάλλον ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία σημασία στους υψηλούς αυτούς τόνους». Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό «να ρίξει την κυβέρνηση, να φύγουν μια ώρα αρχύτερα πριν προλάβει να ψηφιστεί οτιδήποτε».
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «παρά τους λεονταρισμούς των τελευταίων ημερών από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και από τον πρωθυπουργό που επέλεξαν προ διμήνου, για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή, για άλλη μια φορά ένας Ελληνας πρωθυπουργός πήγε σε μια σύνοδο κορυφής για να ακούσει και να μεταφέρει τους κυρίαρχους εκβιασμούς των εταίρων στον ελληνικό λαό». Τόνισε πως η μόνη δυνατότητα να αποφύγουμε τη χρεοκοπία είναι ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον «από αυτό το ζοφερό που μας προδιαγράφουν οι διαδοχικές αποφάσεις των συνόδων κορυφής».
Ο υπεύθυνος Οικονομικών της ΔΗΜΑΡ, κ. Δ. Χατζησωκράτης, χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής «πολύ κατώτερη των περιστάσεων». Σημείωσε ότι «το όνειδος της επιτροπείας απετράπη, όμως τα τελεσίγραφα της τρόικας και το πακέτο των μέτρων, που απαιτούν για άμεση εφαρμογή, παραμένουν ίδια όπως και πριν από τη σύνοδο». Σημείωσε πως η ευθύνη της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι να «δεσμευτούν αμετακλήτως σε αυτά», αλλά να τα αποτρέψουν και να αναδείξουν άλλα ισοδύναμα, πιο αποτελεσματικά και πιο δίκαια κοινωνικά.