Παραδόθηκε ο δράστης του άγριου εγκλήματος στα «σύνορα» Αρκαδίας και Αχαΐας

Παραδόθηκε δράστης

Παραδόθηκε δράστης

Κοντά στις 19:00, ο δράστης του φονικού στα Άσπρα Σπίτια παραδόθηκε και βρίσκεται στην έδρα της Α.Δ. Ηλείας στον Πύργο, αφού παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Το όπλο του εγκλήματος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να το πέταξε μετά το έγκλημα.

Το χρονικό

Οι απειλές που ειπώθηκαν το πρωί της Τρίτης από έναν 54χρονο στα Χάνια Τριποταμιάς, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να γίνουν πράξη, όμως ένας 43χρονος έπεσε νεκρός  από τις σφαίρες συγχωριανού του, σε συμπλοκή που έγινε κοντά στη γέφυρα των Άσπρων Σπιτιών στον ποταμό Αλφειό.

Ο δράστης ακολούθησε τον 43χρονο που οδηγούσε το μηχανάκι του, τον χτύπησε από πίσω και στη συνέχεια ήλθαν στα χέρια. Τα ίχνη από αίμα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του δράστη μαρτυρούν στοιχεία που ερευνούν οι Αρχές. Ο 43χρονος βρέθηκε πυροβολημένος  πιθανότατα από κυνηγετικό όπλο  και ξεψύχησε δίπλα στον πατέρα του και συγχωριανούς του.

Το θύμα  βρέθηκε αιμόφυρτο από τον πατέρα του που ακλουθούσε με το τρακτέρ σε κοντινή απόσταση, μέσα σε ένα αγροτικό δρόμο. Ο φερόμενος δράστης μετά την συμπλοκή εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε.

Οι συγχωριανοί τους που έμαθαν τι είχε γίνει ανέφεραν στις Αρχές τι είχε προηγηθεί το πρωί μεταξύ δράστη και θύματος.

Το περιστατικό

Ο πρωινός διαπληκτισμός έγινε στα αγροκτήματα των οικογενειών θύματος και δράστη μπροστά στον αδερφό του θύματος. «Εσύ μυρίζεις λιβάνι» φέρεται να είπε ο δράστης στο θύμα.

Η σχετική πληροφόρηση θέλει το θύμα να φεύγει προς τη γέφυρα του Αλφειού στα Άσπρα σπίτια και πίσω να ακολουθούν – πηγαίνοντας όλοι στα χωράφια τους – ο πατέρας και ο αδελφός του. Ο δράστης με το αυτοκίνητό του τους προσπέρασε, χτύπησε από πίσω το μηχανάκι του θύματος και πάλεψαν στη συνέχεια.

Από τα ευρήματα των αστυνομικών εκτιμάται πως το θανατηφόρο χτύπημα ήταν πισώπλατο.

Η αυτοψία από την Ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα δέχθηκε δύο πυροβολισμούς.

Το ιστορικό

Για πολλά χρόνια το θύμα εργαζόταν – σύμφωνα με τους συγχωριανούς του – σε κέντρα διασκέδασης και καφετέριες στη Μύκονο, την Αθήνα και άλλες περιοχές. Τελευταία με την κρίση είχε έρθει στο χωριό.

email
Πηγή άρθρου: ilianews.gr