«Παραλύει» για δύο ημέρες η χώρα

Ξεκινούν οι απεργίες

Ξεκινούν οι απεργίες.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στη Βουλή, ενώ στις 10.30 στην Ομόνοια είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στη 48ωρη απεργία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, εφοριακοί και εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, προσωπικό ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχωρά σε 48ωρη απεργία, ενώ δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή.

Ρολά θα κατεβάσουν σήμερα τα καταστήματα αφού στην κινητοποίηση συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, ενώ την Τετάρτη θα λάβουν μέρος στο απογευματινό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Σε τριήμερη απεργία -από χθες έως και την Τετάρτη- προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Σήμερα κα αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενώ κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία.

Γολγοθάς για το επιβατικό κοινό
Στο μεταξύ σε «Γολγοθά» θα μετατραπούν οι μετακινήσεις αυτήν την εβδομάδα καθώς έως και την Τετάρτη αναμένεται να «παραλύσουν» οι συγκοινωνίες. Παράλληλα οι αυτοκινητιστές ταξί ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα.

Αναλυτικά ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα και αύριο οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ καθώς οι εργαζόμενξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη.

Η «Οδύσσεια» στις μετακινήσεις θα κορυφωθεί σήμερα και αύριο, καθώς θα ακινητοποιηθούν και τα τρόλεϊ και τα αστικά λεωφορεία. Ακινητοποιημένοι τις ίδιες ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) θα μείνουν και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού.

Στάση εργασίας
Με προβλήματα θα εκτελεστούν σήμερα και οι πτήσεις, καθώς η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα φέρει ακυρώσεις πτήσεων αλλά και αλλαγές ώρας σε αρκετά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Σήμερα θα γίνει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και Τετάρτη από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα.\

Αποχή στα δικαστήρια
«Κατεβάζει ρολά» για όλη την εβδομάδα η δικαιοσύνη σε πανελλαδικό επίπεδο, λόγω της 5νθήμερης αποχής που αποφάσισαν οι δικηγόροι, που θα αποκλείσουν συμβολικά τα δικαστήρια, ενώ και οι δικαστικοί λειτουργοί θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στα επικείμενα μέτρα.

Παράλληλα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συνέλθει την Πέμπτη για να αποφανθεί αν είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές που θα ψηφίσει τα επόμενα 24ωρα η Βουλή και η γνωμοδότησή της αναμένεται να αποτελέσει πρόκριμα για τη δικαστική πορεία και την τύχη που θα έχουν τα μέτρα αυτά κατά την εφαρμογή τους. Την Ολομέλεια συγκάλεσε η πρόεδρος ΑΠ Ρ. Ασημακοπούλου μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από πολλά μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου.

Το ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στη θέση του παραιτηθέντος α’ αντιπροέδρου της, εφέτη Ν. Σαλάτα, επέλεξε τον αντεισαγγελέα Εφετών Ευ. Κασαλιά, ενώ αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, τη μέρα ψήφισης των μέτρων, και παράσταση του προεδρίου της ΕΔΕ στη Βουλή κατά τη συζήτησή τους.

Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων υπό τον πρόεδρό της Ιω. Αδαμόπουλο αποφάσισε ομόφωνα αποχή από 5 έως και 9 Νοεμβρίου, κλείσιμο όλων των δικηγορικών συλλόγων την Τετάρτη και τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό (9 π.μ . – 12 μ.) των δικαστικών μεγάρων της χώρας.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr