Παράξενο παιχνίδι με το ποίημα του Γκίντερ Γκρας για την Ελλάδα

Γκίντερ Γκρας

Γκίντερ Γκρας(Πηγή φωτογραφίας:nooz.gr)

Ο Γκίντερ Γκρας διέψευσε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (www.faz.net) σύμφωνα με το οποίο το ποίημα του για την Ελλάδα ήταν “μαϊμού”.

Πως έχει η ιστορία:

Με τον τίτλο «Ακόμη ένα ποίημα – Πού θα ήταν ο Γκίντερ Γκράς χωρίς την Ελλάδα;» η γερμανική online εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (www.faz.net) “αποκαλύπτει” ότι το ποίημα του Γκρας υπέρ της Ελλάδος ήταν τελικά απάτη, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον ο αρθρογράφος Volker Weidemann.

Στο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Η ομάδα του  περιοδικού “Titanic” αποφάσισε να μην γράψει ένα ποίημα για το Ισραήλ αλλά για την Ελλάδα. Έβαλαν στο google τη λέξη Ελλάδα και μετά συνθέτοντας ανόητες φράσεις γεμάτες  με Γενική μετέφεραν στο ποίημα ό, τι σχετικά στοιχεία βρήκαν και το ποίημα ήταν έτοιμο. (Σημειώνεται ότι η Γενική στη γερμανική γλώσσα δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ και θεωρείται πολύ εξεζητημένο να τη χρησιμοποιεί κανείς). Το σατιρικό περιοδικό “Titanic” κατάφερε να πλασάρει στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ένα ποίημα με το όνομα του Γκίντερ Γκρας. Όταν η ομάδα του περιοδικού πληροφορήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα πως το ποίημα τελικά θα δημοσιευτεί το Σάββατο από την εφημερίδα ξέσπασαν σε γέλια! Πρόκειται για ένα κακογραμμένο ποίημα, χαζό, αναξιόπιστο με τίτλο “H ντροπή της Ευρώπης”. Αν και έχουν κάνει πολλές φάρσες, ποτέ δεν τους ήταν πιο εύκολο να κάνουν μια, όσο αυτή τη φορά. Οι εκδότες της εφημερίδας ήταν τόσο ενθουσιασμένοι από την επιτυχία που είχε το αντισημιτικό (sic) ποίημα του Γκρας, το οποίο εκδόθηκε πριν από λίγο καιρό, ώστε δεν εξέτασαν σωστά αν επρόκειτο για αυθεντικό ποίημα, καθώς ήλπιζαν πως θα επαναληφθεί η ίδια επιτυχία.».

Διάψευση Γκρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή ο Γ.Γκρας βγήκε και διέψευσε την εφημερίδα λέγοντας : «Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας».

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr