Παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας: Βρείτε τα

Παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας

Παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Μπάρακ Ομπάμα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εταίρων με την Ελλάδα.

Πριν από λίγο, τηλεφώνησε στην Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία συνομίλησε ειδικά για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει «μια ρεαλιστική συμφωνία για την χώρα μας».

Μια λύση που – όπως φέρεται να είπε ο Μπάρακ Ομπάμα – θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις με στόχο την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, μέσα στη Ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνομίλησε σήμερα Τετάρτη τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Στην ανακοίνωση του Λ. Οίκου υπογραμμίζεται ότι «επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».

Το τηλεφώνημα Ομπάμα έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς γίνεται λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες αλλά και λίγο πριν ξεκινήσει η εξαμερής (Αλέξης Τσίπρας, Ανγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ) την οποία ζήτησε ο Ελληνας Πρωθυπουργός και έγινε αποδεκτή.

Η συνάντηση αυτή θα γίνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις 21:00 ώρα Βελγίου.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr