Παρουσία της «Μασούτης» σε Κέρκυρα αλλά και Κεφαλονιά

Η  βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ «Μασούτης»

Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ «Μασούτης»

Μετά τη Λήμνο και τη Λέσβο, η Κέρκυρα θα είναι το τρίτο νησί όπου η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ «Μασούτης» θα αποκτήσει παρουσία, καθώς γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την πρόθεσή της να εξαγοράσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Δήμητρα Μαρκετ» (Γαλαξίας ΑΕ).

Η πρόταση εξαγοράς έχει γίνει από τον Ιούλιο και αφορά στην απόκτηση των 20 καταστημάτων που διαθέτει η «Δήμητρα Μάρκετ» στην Κέρκυρα.

Η Γαλαξίας ΑΕ που διαχειρίζεται τα σουπερμάρκετ «Δήμητρα» ιδρύθηκε το 1979, είναι αμιγώς κερκυραϊκή εταιρεία και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ.

Η αλυσίδα απασχολεί 310 εργαζόμενους και το 2012 είχε τζίρο 41,3 εκατ. ευρώ (40 εκατ. ευρώ το 2011) και κέρδη προ φόρων 917.000 ευρώ (556.000 ευρώ το 2011).

Η «Μασούτης» ιδρύθηκε το 1976 από τον κ. Διαμαντή Μασούτη και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων λιανέμπορων στην Ελλάδα με δίκτυο 243 καταστημάτων (224 σουπερμάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής) και τζίρο το 2012 στα 734 εκατ. ευρώ. Καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου και όπως προαναφέρθηκε τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 5.900 εργαζόμενους.

Διευκρινίζεται ότι η εξαγορά δεν αφορά την εταιρεία Πέντε ΑΕ που έχει τα σουπερμάρκετ Γαλαξίας, , η οποία διαθέτει δίκτυο 137 καταστημάτων και 13 cash and carry, ανά την Ελλάδα.

Εντός των επομένων ημερών  η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ «Μασούτης» θα αποκτήσει παρουσία και στην Κεφαλονιά σε γνωστό στους Κεφαλονίτες σούπερ μάρκετ ταράζοντας έτσι τα νερά των  ήδη πολλών για το νησί της Κεφαλονιάς Σούπερ μάρκετ.