Πάτρα: Οριστικό «λουκέτο» στην Αχαϊκή – Αρνητικός ο Προβόπουλος – Τι σχεδιάζει ο Ευάγγελος Φλωράτος

Οριστικό «λουκέτο» στην Αχαϊκή

Οριστικό «λουκέτο» στην Αχαϊκή

Άσχημα είναι τα μαντάτα που κομίζει από την Αθήνα ο πρόεδρος της Αχαϊκής Τράπεζας Ευάγγελος Φλωράτος καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε ανένδοτος. Αυτό σημαίνει ότι οριστικοποιείται η απόφαση για ανάκληση της άδειας της Αχαϊκής.

Το γεγονός αυτό, που ήδη έχει διαρρεύσει ανεπισήμως και στους εργαζομένους, έχει σκορπίσει απαισιοδοξία. Ωστόσο οι πρόεδροι των Συνεταιριστικών Τραπεζών της χώρας απεργάζονται ήδη σχέδιο σωτηρίας δια της πλαγίου οδού.

Όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στο thebest, ο κ. Φλωράτος, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρχει συνεδρίαση της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, με στόχο την συνένωσή τους.

«Εάν το καταφέρουμε αυτό θα σημαίνει ισχυροποίηση των Συνεταιριστικών Τραπεζών, αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Αχαϊκής και διάσωση αρκετών θέσεων εργασίας, αφού κάποια από τα υποκαταστήματά μας θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό την σκέπη του νέου Φορέα», υπογραμμίζει ο κ. Φλωράτος.

Ο πρόεδρος της Αχαϊκής θα ενημερώσει αργότερα σήμερα για τις εξελίξεις τόσο τους εργαζομένους όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης δηλώνει αισιόδοξος ότι εντός της εβδομάδας, ίσως και πριν την Παρασκευή, θα λήξει το θέμα της μεταφοράς των καταθέσεων σε άλλη εμπορική τράπεζα. Τέλος σε ότι αφορά τους λογαριασμούς μισθοδοσίας αυτοί θα ξεμπλοκάρουν πολύ σύντομα, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η καταγραφή των καταθετών από τον εκκαθαριστή.

Στην συνάντηση με τον κ. Προβόπουλο, εκτός του κ. Φλωράτου συμμετείχαν και οι δύο Αντιπρόεδροι της Αχαϊκής κ.κ. Μαρλαφέκας και Κεπενός.

Πηγή άρθρου: thesbest.gr