Παύονται διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες σε εφορίες, τελωνεία και ΣΔΟΕ

Εφορία

Το κείμενο του σχεδίου μνημονίου που αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά, το οποίο απέστειλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.(Πηγή φώτο:Eurokinissi)

Σε παύση όλων των τμηματαρχών, υποδιευθυντών και διευθυντών εφοριών, τελωνείων, καθώς και του ΣΔΟΕ προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα, με διαδικασίες fast track θα γίνει η επιλογή των 2.335 φοροελεγκτών που θα στελεχώσουν την Υπηρεσία Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.

Τους νέους επικεφαλής του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα ορίσει με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών. Βάσει της τροπολογίας η θητεία θα είναι ενός έτους και θα μπορεί να ανανεώνεται μέχρι και δύο φορές.

Η αξιολόγησή τους θα γίνεται ανά τρίμηνο, με βάση ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους. Μάλιστα η θητεία τους μπορεί να διακόπτεται εφόσoν δεν επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.

Οι υπάλληλοι που τοποθετούνται επικεφαλής εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, να μην έχει επιβληθεί σε βάρους τους οποιαδήποτε ποινή και να μην εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr