«Χόμπιτ» ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους

Αναπαράσταση θηλυκού μέλους των H. floresiensis από το Mουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian

Αναπαράσταση θηλυκού μέλους των H. floresiensis από το Mουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian

Οι αρχαιολόγοι σιγά-σιγά ανακαλύπτουν τον «Άνθρωπο-Χόμπιτ» καθώς νέα οστά εμφανίζονται, προσθέτοντας κομμάτια στο παζλ αυτού του αρχαίου είδους.

Τα τελευταία ευρήματα, τρία οστά του καρπού που εμφανίστηκαν στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, παρέχουν περαιτέρω απόδειξή ότι το είδος H. Floresiensis πράγματι υπήρξε, αντικρούοντας ισχυρισμούς άλλων ερευνητών ότι το «Χόμπιτ» ήταν Πυγμαίοι.

Κρανία Homo Floresiensis - Homo Sapiens

Κρανία Homo Floresiensis – Homo Sapiens

Σύμφωνα με το Science News, τα «Χόμπιτ» κατάγονταν από ένα μέλος της ανθρώπινης οικογένειας που εμφανίστηκε στην Ινδονησία πριν από 1.000.000 και εξαφανίστηκαν πριν από 17.000 χρόνια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανατομία του καρπού τους περιόριζε την ικανότητα να κατασκευάσουν και να χρησιμοποιήσουν λίθινα εργαλεία.

Το είδος αυτό ήταν ύψους περίπου 60 εκατοστών – εντός των ορίων των φανταστικών Χόμπιτ του Τόλκιν, που ο συγγραφέας τοποθετούσε μεταξύ 60 και 120 εκατοστών και όπως και τα Χόμπιτ, είχαν μεγάλα πόδια. Περπατούσαν στα δύο πόδια και είχαν μικρούς κυνόδοντες και ζούσαν όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων.

Όμως σε αντίθεση με τους σύγχρονους ανθρώπους, τα «χέρια» τους ήταν μακρύτερα από τα πόδια τους, μια δομή που θυμίζει πιθήκους και το μικρό μέγεθος του εγκεφάλου τους τοποθετεί το IQ τους στο ίδιο επίπεδο με τους χιμπατζήδες.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr