Διάσωση βαριά τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στην Κεφαλονιά

Διάσωση βαριά τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας

Διάσωση βαριά τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας

Nέα διάσωση βαριά τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στην Κεφαλονιά (το μυστηριώδες ταξίδι από την Αλβανία στην Κεφαλονιά του προϊστορικής καταγωγής θαλάσσιου ζώου)

Βαριά τραυματισμένη αρσενική θαλάσσια χελώνα, μετά από μεγάλη προσπάθεια των επιβατών του ταχύπλοου «Κέλια 2» (Πειραιά) προσδέθηκε με επιτυχία και ρυμουλκήθηκε στην ακτή υπό την εποπτεία του Λιμεναρχείου Φισκάρδου, από το «Μαριάννα»ψαράδικο καΐκι της περιοχής της Άσσου και παραδόθηκε στον Σύλλογο Κατελειού

Στοιχεία από τις θαλάσσιες μετακινήσεις του προϊστορικής καταγωγής τεράστιου θαλάσσιου ζώου (βάρους μεγαλύτερου από 100 κιλά) δίνει η ετικέτα όπου φέρει το όνομα του επικεφαλής σε θέματα ερπετοπανίδας καθηγητή Prof. Dr. Idriz Haxhiu (Head of “Center for Research and Development”, Vitrina University) από το Αλβανικό Πανεπιστήμιο της Vitrina.

Από την ενημέρωση που έγινε στον Σύλλογο Κατελειού κατόπιν επικοινωνίας με τον καθηγητή το εκπληκτικό είναι ότι : Η χελώνα συνελήφθη σε στατικά δίχτυα«Stavnik (*) από ψαράδες στην λιμνοθάλασσα του Pαtok της Αλβανίας και το μαρκάρισμά της με μεταλλική ετικέτα έγινε τον Ιούλιο( 13-7-2013).

Σήμερα έπειτα από δύο μήνες άγνωστο μυστηριώδες ταξίδι, το βαριά τραυματισμένο ζώο βρίσκεται από προχθές υπό την φροντίδα της βιολόγου του Συλλόγου Κατελειού Lucia Bernardos και αύριο θα ταξιδέψει για το «Κέντρο Διάσωσης Χελωνών» Γλυφάδας του «Αρχέλωνα» όπου θα δεχθεί ειδική εντατική περίθαλψη και φροντίδα.

(*) «Stavnik»: ειδικά στατικά δίχτυα που αν πιαστεί χελώνα μπορεί να τραφεί, να ανέβει πάνω για να αναπνεύσει και να ελευθερωθεί στην συνέχεια από τους ψαράδες.

Δείτε το φωτορεπορτάζ:

email
Πηγή άρθρου: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΗΣ