Δείτε την Κέρκυρα όπως την είδε ο αστροναύτης Chris Hadfield

Η Κέρκυρα σε σχήμα καρδιάς

Η Κέρκυρα σε σχήμα καρδιάς

Δεν χρειάστηκε παρά να φωτογραφίσει την Κέρκυρα από αέρος, από μία λίγο διαφορετική γωνία απ΄ τη συνηθισμένη, προκειμένου να δώσει ένα όμορφο στιγμιότυπο και να το μοιραστεί με δεκάδες χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ σε όλο τον κόσμο.

Ο καναδός αστροναύτης Chris Hadfield ο οποίος βρίσκεται σε διαστημική αποστολή ως κυβερνήτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από τις 21 Δεκεβρίου, οπότε και το σκάφος που τον μετέφερε μετά την εκτόξευσή του στις 19 του ίδιου μήνα, «έδεσε» στο σταθμό.

Ο καναδός αστροναύτης ο οποίος θα παραμείνει για μερικούς μήνες στο διάστημα, έχει ήδη γίνει διάσημος από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του twitter και του facebook, όπου συνομιλεί με πολίτες όλου του κόσμου από εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από τη γη αλλά και μοιράζεται το χόμπυ του να τραβά φωτογραφίες του πλανήτη μας από το διάστημα.

Μεταξύ των φωτιγραφιών που μοιράστηκε με μία χαρακτηριστική μάλιστα λεζάντα, είναι αυτή της Κέρκυρας η οποία από τη γωνία λήψης της, σχηματίζει μία καρδιά με την απέναντι ηπειρωτική ακτή.

“The Greek Island of Corfu. Places as beautiful as this are alluring for my return to Earth” (Το ελληνικό νησί της Κέρκυρας. Μέρη τόσο όμορφα όσο αυτό αποτελούν το θέλγητρό μου για την επιστροφή μου στη γη), είναι η λεζάντα που συμπεριέλαβε με το «ποστάρισμα» της φωτογραφίας.

Η Κέρκυρα με το φακό του αστροναύτη, έχει ήδη προκαλέσει εκατοντάδες σχόλια στο προφίλ του Hadfield ενώ στον ιστοτόπο του μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες από κάθε μεριά της γης.

Δείτε το παρακάτω λινκ:

http://www.asc-csa.gc.ca/eng/default.asp

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team