«Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα»

Εθελοντισμός

Εθελοντισμός

Έκκληση προς όλους τους φορείς της Ομογένειας, ιδιώτες και επιχειρήσεις, να συνδράμουν στην προσπάθεια για την αναδάσωση κατεστραμμένων περιοχών της γενέτειρας, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλου.

«Οι εικόνες με τα πύρινα μέτωπα να έχουν ζώσει και φέτος την Ελλάδα και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι επίγειες και από αέρος δυνάμεις, μαζί με απλούς πολίτες, να τα αντιμετωπίσουν, ανασύρουν εφιαλτικές μνήμες από το καλοκαίρι του 2007, τις οποίες απευχόμαστε να ξαναζήσουμε», επισημαίνει ο κ. Σπυρόπουλος και τονίζει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορούν να παραμείνουν απλοί θεατές, όταν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα συνεχίζονται, δυστυχώς, σε καθημερινή βάση.

Η συμβολή αυτή, σημειώνει ο κ. Σπυρόπουλος, αποτελεί ιερό χρέος για όλους μας, υπενθυμίζοντας ότι η εκστρατεία που έχει αναλάβει εδώ και 13 χρόνια το ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα» αποδίδει καρπούς. Όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές πολίτες και μαθητιώσα νεολαία της Ελλάδας, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δεκάδες δενδροφυτεύσεις, ενώ από τις χορηγίες του Ιδρύματος ωφελούνται Δήμοι και σχολεία σ’ ολόκληρη την χώρα.

«Η φιλοσοφία μας είναι να συνδυάσουμε τις Ελληνογενείς αξίες του σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος και της αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση με την Ολυμπιακή ιδέα του Εθελοντισμού. Κατά αυτόν τον τρόπο, προωθούμε το πνεύμα της συμφιλίωσης του ανθρώπου με το κοινωνικό και το φυσικό περιβάλλον, σε μία προσπάθεια να αναπληρώσουμε μέρος της τεράστιας οικολογικής καταστροφής της πατρίδας, και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε οικονομικά εκπαιδευτικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες των Δήμων», καταλήγει ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ανανεωμένη ιστοσελίδα του:www.plantyourrootsingreece.org

email
Πηγή άρθρου: omogeneia.ana-mpa.gr