Το Κεφαλλονίτικο Κονάκι

Το Κεφαλλονίτικο Κονάκι

Το Κεφαλλονίτικο Κονάκι

Μια από τις αγαπημένες μου σελίδες είναι το herpetofauna.gr του ερπετολόγου κυρίου Ηλία Στραχίνη.

Μου αρέσει γιατί εκτός από τις πολύτιμες και αναλυτικότατες πληροφορίες που έχει για τα ερπετά της Ελλάδος και την καταπληκτική δουλειά που έχει γίνει στη σελίδα, έχει καταρρίψει και διάφορους μύθους για τα ερπετά και τα φίδια, όπως ότι οι οικολόγοι αμολάνε οχιές, κροταλίες και βροντόσαυρους.

Έτσι πριν μερικές μέρες διάβασα μια ανάρτηση του κυρίου Στραχίνη στη σελίδα στο Facebook

Τίτλος της… «Το Κεφαλονίτικο Κονάκι» και ευχαριστώ πολύ τον κύριο Στραχίνη που μου επέτρεψε να την αναπαράγω. Ίσως σωθούν μερικά Κεφαλονίτικα Κονάκια! Μετά από το, ότι φίδι δούμε το ονομάζουμε οχιά και το κάνουμε 5 κομμάτια, τώρα πια κυνηγάμε και τις σαύρες και έτσι όπως πάμε σε λίγο και τις χελώνες.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ!!! Αυτό είναι το Κονάκι που τόσο φοβάστε! Το Κεφαλλονίτικο Κονάκι συγκεκριμένα!

Ταξιδέψαμε στην πανέμορφη Κεφαλλονιά και ακούσαμε τις τόσο φοβερές και τρομερές φήμες για το Κονάκι. Για το «πόσο ύπουλο ζώο είναι» και πως «σε σκοτώνει μέσα σε λίγα λεπτά όταν σε δαγκώσει»! Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθετε την ΑΛΗΘΕΙΑ και να ανακουφιστείτε:

Το Κονάκι είναι ένα εντελώς ακίνδυνο ζώο που όχι μόνο δεν έχει δηλητήριο αλλά ούτε καν δαγκώνει ποτέ! Μάλιστα δεν πρόκειται ούτε καν για φίδι αλλά για άποδη… σαύρα! Στην Κεφαλλονιά απαντά το Κεφαλλονίτικο Κονάκι με την επιστημονική ονομασία Anguis cephallonica.

Είναι ξαδερφάκι του Anguis graeca που απαντά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στη φωτογραφία βλέπετε ένα Κεφαλλονίτικο Κονάκι στα χέρια μας που πιάσαμε το Πάσχα στην Κεφαλλονιά.

Το ζώο χειρίστηκε με πολλή προσοχή για να μην πάθει κακό γιατί πρόκειται για πολύ εύθραυστο ζώο!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Κεφαλλονίτικο Κονάκι εδώ:http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=233&sid=86

Επίσης, αν έχετε απορίες για το τι εστί άποδη σαύρα, διαβάστε εδώ:http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=17

Στην Κεφαλλονιά το μοναδικό ερπετό που έχει επικίνδυνο δάγκωμα είναι η Οχιά: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=179&sid=144

ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!

email
Πηγή άρθρου: ellinikahoaxes.gr/