Ορειβατικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς: Eκστρατεία στη Λευκάδα

Προφήτης Ηλίας (Λευκάδα)

Προφήτης Ηλίας (Λευκάδα)

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Εγκλουβή.

Με ξεκίνημα  από την πλατεία της Εγκλουβής και ανέβασμα σιγά-σιγά προς την κορυφή, στην οποία δεσπόζει το όμορφο, κάτασπρο εκκλησάκι.

Η ανάβαση ήταν σχετικά εύκολη, αφού το μεγαλύτερο μέρος της έγινε σε μια παλιά μουλαρόστρατα, την οποία χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για να ανεβαίνουν στο οροπέδιο της Εγκλουβής, προκειμένου να καλλιεργήσουν τις ξακουστές φακές Εγκλουβής.

Στην κορυφή οι ορειβάτες ξεκουράστηκαν και απόλαυσαν την μοναδική θέα προς τα Πριγκηπονήσια ενώ πριν ξεκινήσουν για τον δρόμο της επιστροφής άναψαν ένα κεράκι προσκυνώντας την εικόνα του Άι Λιά.

Κατά την επιστροφή η ομάδα πέρασε από την εκκλησία του Αγίου Δονάτου, γύρω από την οποία υπάρχουν οι γνωστοί “Βόλτοι”, παλιά πέτρινα κτίσματα που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες για να μένουν κατά τους θερινούς μήνες.

Η επιστροφή στην πλατεία της Εγκλουβής ολοκληρώθηκε από το παλιό μονοπάτι που ενώνει το χωριό με το οροπέδιο του Αγίου Δονάτου.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team