Πώς η πρόβλεψη των Μάγια για το τέλος του κόσμου έγινε για κάποιους μεγάλη μπίζνα

Οι Μάγιας απαιτούν να λήξει ο μύθος περί τέλους του κόσμου

Οι Μάγιας απαιτούν να λήξει ο μύθος περί τέλους του κόσμου

Η εσχατολογία «πουλούσε», μεταφορικά και κυριολεκτικά πάντα. Για αυτό άλλωστε αποτελεί αγαπημένο θέμα ταινιών του Χόλιγουντ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα συνέβησαν 112 χρόνια πριν, όταν ο κομήτης Χάλεϊ, όπως υποστήριζαν, θα έπεφτε πάνω στη Γη. Συμβαίνει και τώρα που πολλοί επιτήδειοι ανά τον κόσμο, εκμεταλλευόμενοι την προφητεία των Μάγιας βάσει της οποίας στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ο κόσμος θα καταστραφεί, κάνουν… χρυσές δουλειές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» πριν από 112 χρόνια πολλοί φοβούμενοι ότι ο κομήτης Χάλεϊ θα συγκρουστεί με τη Γη και μη θέλοντας να καούν στο πυρ το εξώτερον, δώρισαν ολόκληρες περιουσίες σε παραθρησκευτικές οργανώσεις και σέχτες. Αλλοι περιορίστηκαν να γεμίσουν με τρόφιμα τα υπόγειά τους. Και να προμηθευτούν και μια αντισφυξιογόνο μάσκα για παν ενδεχόμενο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα. Μπορεί να μην έχουν γίνει γνωστές δωρεές σε οργανώσεις, ωστόσο εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο έχουν κυριευθεί κυριολεκτικά από το φόβο με αποτέλεσμα, να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ-μάρκετ – όπως συμβαίνει στη Ρωσία, να προμηθεύονται ειδικά κιτ επιβίωσης και να νοικιάζουν δωμάτια, είτε σε «ασφαλή» καταφύγια, είτε σε ξενοδοχεία του Μπουγκαράκ της Νότιας Γαλλίας, όπου – σύμφωνα με την προφητεία των Μάγιας- είναι το μοναδικό μέρος στον πλανήτη που θα γλιτώσει από την καταστροφή.

Οι πρώτοι που επωφελούνται από την προφητεία είναι οι ίδιοι οι Μάγιας. Και αυτό γιατί πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτηκαν να αποχαιρετήσουν τον κόσμο στα βουνά του Νότιου Μεξικού και της Γουαατεμάλας, όπου ζουν ακόμη και σήμερα κάποιοι από τους απογόνους της φυλής. Η πληρότητα στο Κανκούν και στις γύρω περιοχές έχει φθάσει στο 90%.

Το αδιαχώρητο, όμως, επικρατεί και στο Μπουγκαράκ της Νότιας Γαλλίας, ένα χωριό 200 κατοίκων που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.230 μέτρων και το οποίο, βάσει της προφητείας των Μάγιας, είναι το μοναδικό μέρος του πλανήτη που θα σωθεί από την καταστροφή. Στο χωριό βρίσκονται περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες, ενώ οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Ωστόσο, και επειδή για πολλούς το χωριό αυτό της Νότιας Γαλλίας πέφτει μακριά, χρυσές δουλειές κάνουν και όσοι κατασκευαστές προχώρησαν στην κατασκευή καταφυγίων που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν φοβισμένους πολίτες, προστατεύοντάς τους από την κατστροφή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αμερικανική εταιρεία Vivos, η οποία έχει κατασκευάσει 20 καταφύγια, αρκετά ευρύχωρα ομολογουμένως, αφού το μικρότερο έχει επιφάνεια 200 τ.μ. ενώ το μεγαλύτερο 1.000 τ.μ., σε διάφορα μέρη του κόσμου, τα οποία μάλιστα κρατά μυστικά.

Το δικαίωμα συμμετοχής στη διαβίωση στα καταφύγια – περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα για να ζήσει κανείς σε αυτά για έναν ολόκληρο χρόνο – κοστίζει 50.000 δολάρια για τους ενηλίκους και 24.000 δολάρια για τα παιδιά. Τα κατοικίδια φιλοξενούνται δωρεάν.

Γνωρίζοντας οι επιτήδειοι ότι το καταφύγιο θα πέσει για τους περισσότερους κομματάκι ακριβό, φρόντισαν να ρίξουν στην αγορά και πιο οικονομικές λύσεις επιβίωσης: Εφτιαξαν ειδικά κιτ, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα, φαγητά, αντισφυξιογόνες μάσκες, γυαλιά με υπέρυθρες ακτίνες και πυροβόλα όπλα ενώ μερικά από αυτά, που η τιμή τους είναι λίγο πιο τσιμπημένη περιέχουν ακόμη και όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί κανείς σε περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος με… ζόμπι!

Ποιοι χάνουν από την εσχατολογία

Στον αντίποδα, λόγω της προφητείας των Μάγιας, υπάρχουν κλάδοι που καταγράφουν ζημιές. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», στοιχεία μπορεί να μην υπάρχουν, ωστόσο, για παράδειγμα ζημιές πρέπει να καταγράφουν οι εταιρείες κατασκευής προφυλακτικών. Ο λόγος; Αφενός ο φόβος που έχει κυριεύσει πολλούς λειτουργεί ανασταλτικά σε σχέση με τη λίμπιντό τους, αφετέρου, όσοι πραγματικά πιστεύουν ότι θα καταστραφεί ο κόσμος στις 21/12 αδιαφορούν για τις συνέπειες που θα έχουν οι ερωτικές τους επαφές.

Βάσει της ίδιας λογικής, αν η προφητεία των Μάγιας δεν βγει αληθινή, τότε μέσα στο 2013 πρέπει να αναμένουμε αύξηση των γεννήσεων, αλλά και των αφροδίσιων νοσημάτων.

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr