Το Drifters Project της Pam Longobardi επιστρέφει στην Κεφαλονιά

Drifters Project

Drifters Project

Tο Drifters Project της καλλιτέχνιδας Pam Longobardi, επιστρέφει στην Κεφαλονιά για δεύτερη χρονιά προσκαλώντας την Diana Cohen.

H Pam Longobardi και οι κολυμβήτριες της ομάδας Drifters Project Sarina Basta και Μαρία Ρηγάτου, ανασύρουν πλαστικά υλικά τα οποία ρυπαίνουν τους ωκεανούς από το γιγάντιο θαλάσσιο σπήλαιο του Λιάκα, προκειμένου να παρουσιάσουν μια νέα ταινία τεκμηρίωσης από τους Νίκο Μύρτου και Σέργιο Κο από την Αθήνα.

Η Diana Cohen, καλλιτέχνης από Λος Άντζελες και συνιδρύτρια του Plastic Pollution Coalition, εκθέτει μεγάλες κατασκευές κολλάζ από χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες στους τοίχους και στο δάπεδο.

Σχετικά με το Drifters Project

Το 2006, η Pam Longobardi ίδρυσε το Drifters Project, ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα παρέμβασης που καταγράφει και εκθέτει το φυσικό κόστος της χρήσης πλαστικών από τους Ανθρώπους για την διευκόλυνσή τους, με την εξέταση των θαλάσσιων απορριμάτων και το ταξίδι τους στους ωκεανούς όλου του κόσμου. Το 2008, άρχισε να εργάζεται με ομάδες της κάθε τοπικής κοινότητας για να διευρύνει την κλίμακα και το πεδίο εφαρμογής του Project σε νέες τοποθεσίες και για τη δημιουργία συνεργατικών έργων τέχνης. Έχει κάνει δεκάδες αποστολές συλλογής πλαστικών στη Χαβάη, την Κόστα Ρίκα, την Κίνα και την Ιταλία, ΗΠΑ, οργανώνοντας καθαρισμούς και την εκπαίδευση της κάθε κοινότητας. Έχει δημιουργήσει έργα με την συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στις ακόλουθες θέσεις: Πεκίνο, Κίνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 με την δημιουργία κατοικιών ενός «χωριού σκουπιδιών», Nicoya, Κόστα Ρίκα με τους φοιτητές του Universidad Nacional, και στο Greenville, SC, με μαθητές τέχνης.

Παρασκευή 27/07/2012, ώρα 21.00 – Friday 27/07/2012, 21.00

Είσοδος Ελεύθερη – Free Entrance

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα ,28100,Κεφαλονιά,

Ionion Center for the Arts and Culture,Metaxata,28100,Kefalonia, Greece

Πληροφορίες 26710 41126, 2671041164, 6984300009 Ιnformation

www.ionionartscenter.grinfo@ionionartscenter.gr , www.inode.org

email