Βιοκαύσιμα από νεκρή φάλαινα

Νεκρή φάλαινα

Νεκρή φάλαινα

Δύο χιλιάδες λίτρα βιοκαυσίμου για αυτοκίνητα και λεωφορεία αναμένεται να παραχθούν από την επεξεργασία νεκρής φάλαινας, που ξεβράστηκε την Κυριακή σε παραλία στην κομητεία Suffolk στην Αγγλία.

Το περιφερειακό συμβούλιο του Suffolk, αρμόδιο για την απομάκρυνση του κήτους από τη θάλασσα, αποφάσισε να κάνει κάτι χρήσιμο με τη νεκρή φάλαινα, μήκους 10 μέτρων και βάρους 6,1 τόνων, αντί να την αφήσει να σαπίσει στη χωματερή.
Η φάλαινα έχει ήδη μεταφερθεί σε ειδική μονάδα έτσι ώστε να αφαιρεθεί το στεατέλαιο από το λίπος της.Το στεατέλαιο της φάλαινας υπολογίζεται σε δυο τόνους, ποσότητα ικανή για την παραγωγή 2.000 λίτρων βιοκαυσίμου.
Το κουφάρι της φάλαινας στη συνέχεια αποτεφρωθεί σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που χρησιμοποιεί υπολείμματα ζώων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.«Είναι λυπηρό που η φάλαινα πέθανε, όμως μας ικανοποιεί το γεγονός ότι το κουφάρι της θα χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό. Αυτή είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το να πετάξουμε τη φάλαινα στη χωματερή ή τη θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου, Viv Hotten.
email
Πηγή άρθρου: econews.gr