Πυρά Liberation κατά Ελλήνων βουλευτών

Liberation

Liberation(Πηγή φωτογραφίας:iefimerida.gr)

Πυρά κατά των Ελλήνων βουλευτών εξαπολύει δημοσίευμα της Liberation, το οποίο δικαιολογεί απόλυτα τον θυμό των πολιτών στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται, καθώς όπως αναφέρει οι βουλευτές στην Ελλάδα όχι μόνο αμείβονται καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά αρνούνται οποιαδήποτε μείωση των μισθών τους.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά τους μισθούς των Ελλήνων βουλευτών, τονίζοντας ότι λαμβάνουν και επιπλέον αποζημιώσεις και έχουν προνόμια λόγω του αξιώματός τους.

Οι Έλληνες βουλευτές «αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους ενώ αντίθετα δε διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους», τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ενώ παράλληλα παραθέτει τους μισθούς Ευρωπαίων βουλευτών σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, κάνοντας λόγο για έναν μικρότερο μισθό χωρίς άλλα προνόμια.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα, αναφερόμενη στο πόθεν έσχες των βουλευτών, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνει ότι αν και πολλοί πολιτικοί δεν εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα εύποροι, ωστόσο έχουν πλούσιους συζύγους και συγγενείς, αφήνοντας αιχμές, ιδιαίτερα για τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΣΥ, ενώ μέσα σε αυτούς τοποθετούν και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

«Δεν είναι σύμπτωση που οι Έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν “κλέφτες” περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος», προσθέτει η εφημερίδα.