Πιστόλι και σβάστικες βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του Χρήστου Παππά

Σιδεροδέσμιος και έξαλλος στην Ευελπίδων ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Σιδεροδέσμιος και έξαλλος στην Ευελπίδων ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Εκτενείς έρευνες της ελληνικής αστυνομίας στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα εντόπισαν 38αρι πιστόλι, σβάστικες, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλο υλικό που κατασχέθηκε, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που έφθασε από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πραγματοποιήσει σε λίγη ώρα, παρουσία εισαγγελέα νέα έρευνα στο σπίτι του Χρήστου Παππά, στα Γιάννενα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της επιχείρησης την οποία διατηρούσε, πριν πολιτευτεί, στην οδό Δωδώνης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς κατείχε τη θέση υπαρχηγού στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννεασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987 και ο Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε συνιδρυτής της και εκ των βασικών αρθρογράφων της.

Κατάγεται από τη Λάκκα Σουλίου είναι γιος αντιστράτηγου και στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου ενώ ίδρυσε τις εκδόσεις Ηλιοφόρος με έδρα στην οδό Κεφαλληνίας όπου ήταν και η έδρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του ΄90.

Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα.

email