Πολυετείς καταδίκες ερήμην για τέσσερα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Εικόνα από τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού

Εικόνα από τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξάγονται οι δίκες.(Φωτογραφία: Eurokinissi )

Τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» καταδικάστηκαν ερήμην σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Πρόκειται για τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Δαμιανό Μπολάνο και Χρήστο Τσάκαλο.

Ως προς τις ποινές, οι Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος και ο Δαμιανός Μπολάνο καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια για τη συμμετοχή, δέκα χρόνια για καθεμιά από τις τέσσερις πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και εφτά χρόνια για καθεμιά από τις απλές συνέργειες στις τρεις εκρήξεις.

Σύνολο 68 χρόνια στον καθένα, κατά συγχώνευση 34 -εκτίονται τα 25, με διάφορους τρόπους: καθαρή έκτιση, μεροκάματα, αποφυλάκιση με τα 3/5).

Η ποινή του Χρήστου Τσάκαλου είναι 7 χρόνια.

Για τον Δαμιανό Μπολάνο η απόφαση προβλέπει επίσης απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής και για όλους πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και, φυσικά, όχι ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

Η απόφαση επί της ενοχής:

  • Ο Χρήστος Τσάκαλος ένοχος μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση
  • Οι Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος και Δαμιανός Μπολάνο ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση, για τέσσερις πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και για ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια σε τρεις εκρήξεις με άγνωστους δράστες, από τις οποίες προήλθε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπους.
email
Πηγή άρθρου: in.gr