Διεθνής έκθεση : “Ιταλοί Ζωγράφοι για την Κεφαλονιά”

Διεθνής έκθεση : "Ιταλοί Ζωγράφοι για την Κεφαλονιά"

Διεθνής έκθεση : “Ιταλοί Ζωγράφοι για την Κεφαλονιά”

Σας προσκαλούμε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας την Τελετή Εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης «Ιταλοί Ζωγράφοι για την Κεφαλονιά

της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου» την Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2013, στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος».

Η Έκθεση αποτελεί την συνέχεια των Εκδηλώσεων του Δήμου Κεφαλονιάς με τίτλο «Κεφαλονιά – Χθες – Σήμερα», που αναπτύχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του ΙταλοΕλληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Mediterraneo”.υπο την Αιγίδα του Προέδρου κ.Martin Schulz.

Η Έκθεση, που τελεί υπο την Αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. θα διαρκέσει :

από 8 έως 13 Σεπτεμβρίου στο Αργοστόλι

και ακολούθως θα περιοδεύσει :

στο Ληξούρι , από 15 έως 20 Σεπτεμβρίου,

στη Λειβαθώ, από 22 έως 27 Σεπτεμβρίου,

στην Σκάλα από 29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου

και θα ολοκληρωθεί

στο Αργοστόλι από 6 έως 12 Οκτωβρίου 2013.

Τα έργα τέχνης, διάσημων Ιταλών Ζωγράφων, που θα εκτεθούν αποτελούν τον συνδετικό πολιτιστικό κρίκο μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας με αφορμή τα τραγικά γεγονότα του 1943 που σημάδεψαν τους δύο Λαούς.

Η διεθνής αναγνώριση της με αυτοθυσία «Ανθρώπινης Συμπεριφοράς και Υποστήριξης» των Κεφαλλήνων στους Ιταλούς Αιχμαλώτους Πολέμου αποτελεί το κεντρικό έναυσμα για την ανάπτυξη του Ring Rise Network που θα προβάλλει τον Πολιτισμό του Νησιού στον Διεθνή χώρο.

Πληροφορίες : Ευάγγελος Κεκάτος, Α/Δήμαρχος Πολιτισμού

email