Φαραντούρη & Θηβαίος στο Μέγαρο Μουσικής

Φαραντούρη & Θηβαίος στο Μέγαρο Μουσικής

Φαραντούρη & Θηβαίος στο Μέγαρο Μουσικής (Πηγή φώτο: tovima.gr)

Το Σάββατο 7 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, η Μαρία Φαραντούρη και ο Χρήστος Θηβαίος θα βρεθούν για μια μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 8.30 το βράδυ. Οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή για να ερμηνεύσουν όχι μόνο επιλεγμένες κλασικές επιτυχίες τους, αλλά και πασίγνωστα τραγούδια που για πρώτη φορά «ντύνουν» με τη δική τους φωνή. Τραγούδια «διαχρονικής αξίας», εμπνευσμένα, στο σύνολό τους, από την καταλυτική γραφή σημαντικών ποιητών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων (Νίκου Καββαδία, Μανόλη Αναγνωστάκη, Κώστα Τριπολίτη, Μάνου Ελευθερίου, Οδυσσέα Ιωάννου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ναζίμ Χικμέτ κ.ά.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας, πρωταγωνιστική θέση έχει το συνθετικό έργο του Θάνου Μικρούτσικου. Από την εποχή των «Πολιτικών Τραγουδιών» (1975) απ’ όπου θα ακουστούν «Η πιο όμορφη θάλασσα» σε στίχους Ναζίμ Χικμέτ και «Τους έχω βαρεθεί» σε στίχους Βολφ Μπίρμαν, από την «Μουσική πράξη στον Μπρεχτ» (1978) («Αννα μην κλαις») και τον «Σταυρό του Νότου» (1979) σε ποίηση Νίκου Καββαδία («Πικρία», «Θεσσαλονίκη», «Λύχνος του Αλαδίνου», «Willie») έως τον πιο πρόσφατο «Αμλετ της Σελήνης» (2002) απ’ όπου θα ακουστεί το ομώνυμο κομμάτι αλλά και τα «Song Blues» (στ.:Κ. Τριπολίτης) και «Δεν είμαι άλλος» (στ.: Μάνος Ελευθερίου).

Επίσης θα ακουστούν τα τραγούδια «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι (από τους «Αντικατοπτρισμούς» του 1993, σε στίχους Νίκου Γκάτσου) και «Αντινανούρισμα (Παιδί μου μην κοιμάσαι)» της Ελένης Καραίνδρου (από τη «Μεγάλη αγρύπνια» του 1972). Οι σατιρικοί μπρεχτικοί στίχοι της μπαλάντας «Mack the knife» σε μουσική Κουρτ Βάιλ από την «Όπερα της πεντάρας» και του «Alabama song» από την εμβληματική «Άνοδο και την πτώση της πόλης Μαχαγκόνυ». Όπως και «Ο χρόνος που μετράει» σε μουσική Λούτσιο Ντάλα (και στίχους Διονύση Σαββόπουλου από το άλμπουμ του «Το ξενοδοχείο», 1997) αλλά και ο μελωδικός «Caruzo» του που η Μαρία Φαραντούρη είχε ηχογραφήσει για πρώτη φορά το 1991, σε ντουέτο με τον Δ. Σαββόπουλο για το άλμπουμ «17 songs».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος
κιθάρες: Βάσω Δημητρίου
μπάσο: Πέτρος Βαρθακούρης
τύμπανα: Γιάννης Αγγελόπουλος
πιάνο: Τάκης Φαραζής
φωτισμός: Γιώργος Κλαδούρης
ήχος: Γιώργος Κορρές

 

INFO:

 

Ημερομηνία: Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (Γ’ Ζώνη), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 35 ευρώ (Α’ Ζώνη), 50 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 7,50 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι), 9,50 ευρώ (πολύτεκνοι, 65+)

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
115 21 Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο:210 7282000 | www.megaron.gr

Πηγή άρθρου: tovima.gr