Η Louise Bennet στο Ιόνιο ΚέντροΤεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα

 Ιόνιο ΚέντροΤεχνών και Πολιτισμού

Ιόνιο ΚέντροΤεχνών και Πολιτισμού.

H Louise Bennet σας προσκαλεί στην έκθεσή της με τίτλο Kefalonia Dreaming.

Εκθέτει έργα VideoArt και αντικείμενα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε από την εμπειρία της στο νησί.

Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012. ‘Ωρα έναρξης 20.00

Εκθεσιακός Χώρος Ιονίου Κέντρου Τεχνών &Πολιτισμού Μεταξάτα Λειβαθούς-Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας: Ionian Galaxy 90.8FM

Louise Bennett

Η Louise Bennett παρουσιάζει το νέο της έργο video art και επιπλέον εκθέτει αντικείμενα που έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει από την εμπειρία της στο νησί της Κεφαλονιάς. Σε αυτή την ατομική έκθεση ‘’Κefalonia Dreaming” μέσα στα νέα αυτά έργα τέχνης διερευνεί με παιχνιδιάρικη διάθεση τις προσωπικές της δεσμεύσεις με το περιβάλλον, τις παραλίες και τα τουριστικά αναμνηστικά.

Η Louise Bennett είναι εικαστική καλλιτέχνης από το Brisbane της Αυστραλίας. Πρακτικά στην τέχνη της ασχολείται με τις διασταυρώσεις και τις ζεύξεις των εικονικών περιβαλλόντων με τα φυσικά περιβάλλοντα. Με την ανάμειξη video, performance & installation, το έργο της θέτει ερωτήματα σχετικά με το πώς οι αντιλήψεις μας και οι δεσμεύσεις με τη φύση και την ταυτότητα αλλάζουν σε σύγχρονα περιβάλλοντα όπου κυριαρχούν οι τεχνολογίες οθόνης και μεσολαβούν οι εμπειρίες. Οι φαινομενικά μη-δεσμευτικές παραστάσεις μπροστά από το iPhone φέρουν άμεσα το ερώτημα εμπλοκής μας με online περιεχόμενο και την ικανότητα του Διαδικτύου να ενημερώνει τις εμπειρίες μας εκτός σύνδεσης.

Η Louise Bennett αποφοίτησε με άριστα από το Queensland University of Technology (QUT) στο Brisbane της Αυστραλίας. Έχει προεπιλεγεί στο Εθνικό 2011 και 2012 Churchie Βραβείο Τέχνης, είναι υποψήφια για το Βραβείο Jeremy Hynes και της απονεμήθηκε το Melville Haysom Memorial Art Υποτροφιών το 2010.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam