Κ. Ευαγγελάτος: Eικαστικός Εαρινός Απρίλιος

Κ.Ευαγγελάτος-Μ.Γεωργούση-Α.Παπαδάτος

Κ.Ευαγγελάτος-Μ.Γεωργούση-Α.Παπαδάτος

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος συνεχίζει την πολυσχιδή εικαστική του δράση τον Απρίλιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, ώρα 7μμ, εγκαινιάζεται στο ART HOTEL LES LAZARISTES, ΑΙΘΟΥΣΑ ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ, στη Θεσσαλονίκη μεγάλη ομαδική εικαστική έκθεση στην οποία συμμετέχει με Νεφελογραφίες και Συνθέσεις του ο Κώστας Ευαγγελάτος. Η έκθεση διοργανώνεται από την ART WAY και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου.

Έργα μικρών διαστάσεων και εννοιακές γλυπτικές σφαίρες του θα εκτίθενται τον Απρίλιο στην ENIGMA Gallery, Λεωφ. Κηφισίας 263, Κηφισιά.

Σημαντική ιδιαίτερα είναι η έκθεση της συλλογής σχεδίων από τα εργαστήρια της Α.Σ.Κ.Τ. της δεκαετίας του 1930, τα οποία προέρχονται από τη συλλογή του, στην S. G. ART GALLERY, στο Hotel St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι.

Η έκθεση των σπάνιων αυτών σχεδίων κυρίως από τα εργαστήρια των κορυφαίων καθηγητών Σπύρου Βικάτου και Ουμβέρτου Αργυρού είχαν συγκεντρωθεί από την ζωγράφο Ιφιγένεια Λαγάνα και αποδίδονται σύμφωνα με την έρευνα στους συσπουδαστές της, σημαντικούς αργότερα νεοέλληνες καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Η έκθεση τους αποτελεί σημαντικό αισθητικό και εκπαιδευτικό γεγονός που εμπλουτίζει με νέο υλικό την ιστορική έρευνα της εποχής.

Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΑΡΙΝΗ ΝΕΦΕΛΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

ΒΙΚΥ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ-ΚΩΣΤΑΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

EXPO-GALLERY

ART WAY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 19 Απριλίου 2014.

Είσοδος ελεύθερη.

email