Κώστας Ευαγγελάτος / Επιστολή Φώτη Παυλάτου

K.Eυαγγελάτος - Σύνθεση

K.Eυαγγελάτος – Σύνθεση

Αγαπητoί μου συμπατριώτες με ιδιαίτερη συγκίνηση σας κοινοποιώ επιστολή του ομ.καθηγητή δρ. ΦΩΤΗ ΠΑΥΛΑΤΟΥ, ό οποίος τιμήθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών με το μεγάλο Αργυρό βραβείο για την Προσφορά του στην Ενδοκρινολογία!!

Αυτά που αναφέρει για μένα ο σπουδαίος και με διεθνή αναγνώριση Κεφαλονίτης γιατρός και λογοτέχνης με ταξίδεψαν πολλά χρόνια πριν, όταν άκουσα, δεκαεξάχρονος τα επαινετικά του λόγια στην πρώτη έκθεση μου στο Δημαρχείο Αργοστολίου.

Με σεβασμό και θαυμασμό στο πρόσωπο του.

Καλή χρονιά!!

Κώστας ευαγγελάτος.

Αγαπητέ μου Κώστα,

Πολλά-πολλά ευχαριστώ για τις εκ βαθέων Ευχές σου γι την Ονομαστική μου Γιορτή. Αντεύχομαι, επίσης από καρδιάς, Υγεία, Χαρά και συνέχιση της τόσο, μέχρι σήμερα, πλούσιας, πολύτιμης και
δημιουργικής πνευματικής προσφοράς σου στην Τέχνη και στα Γράμματα, με τη βεβαιότητα ότι θα έχει πάντοτε την ευπρόσδεκτη και θετική αντανάκλασή της, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή του ευτελισμούτων ανθρωπιστικών αξιών.

Αδιαμφισβήτητα, ο ζωγράφος, λογοτέχνης, performer, θεωρητικός της τέχνης, Κώστας Ευαγγελάτος, με την πολυδύναμη και πολύπλευρη προσωπικότητά του, μπορώ άνετα να αποτυπώσω σε τούτη τη γραφή μου, ότι ξεπέρασε την Αριστοτελική έννοια για την προσωπικότητα του ατόμου ως ταυτιζόμενη μόνο με την υπερβατική γνώση του γνωστικού αντικειμένου και μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί
ως «ολοκληρωμένη προσωπικότητα» με την επιπλέον καλλιέργεια του πνεύματος, αλλά ακόμη και για τη θεώρηση, θέση, στάση και προσπάθεια για την ανακάλυψη της Αλήθειας, στην υπαρξιακή μας πορεία.

Και πάλι, εύχομαι ό,τι καλό, Υγεία, Δημιουργικότητα, με την προσδοκία για μια καλύτερη Άνοιξη στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης και θαυμασμού για το έργο σου,

email