Ο εικαστικός Κεφαλλονίτης Χρύσανθος

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Όταν ο φωτορεαλισμός αγγίζει τον άνθρωπο.

Ο εικαστικός, Κεφαλλονίτης στην καταγωγή, Χρύσανθος μας ταξιδεύει στον δικό του κόσμο μέσα από τα έργα του.

Ο εικαστικός Χρύσανθος κατάγεται από τα Κομιτάτα Ερίσου . Όμως γεννήθηκε, ζει, και εργάζεται στην Πάτρα με την οικογένεια του.

Γεννιέται στης 5 Αυγούστου 1979 και από μικρή ηλικία καταπιάνεται με την ζωγραφική. Διέξοδος από την πραγματικότητα, ταξίδι στον κόσμο της ψυχής του πολλές ερμηνείες στο ,τι είναι η ζωγραφική για τον ίδιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως μας ταξιδεύει με τα έργα του . Διάλεξε να ασχοληθεί κυρίως και να υπηρετήσει τον φωτορεαλισμό γιατί μέσα σ αυτόν βρίσκει την δημιουργία και τον τρόπο έκφρασης που αναζητά. Ο φωτορεαλισμός είναι η τρισδιάστατη αναπαράσταση ενός μοντέλου . Το φωτορεαλιστικό μοντέλο ή μοντέλο σκίασης χρησιμοποιείται στην προσομοίωση του τρόπου παραγωγής των εικόνων στον πραγματικό κόσμο και η απόδοση μίας σκηνής καθορίζεται από τις ιδιότητες των πηγών φωτισμού όπως επίσης από τις ανακλαστικές ιδιότητες των επιφανειών.

Το 2010 ο Χρύσανθος πραγματοποιεί ,με μεγάλη επιτυχία, την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής, με την στήριξη του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος». Τον Δεκέμβρη του 2010 κυκλοφόρησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομιτάτων Κεφαλονιάς το πρώτο ημερολόγιο με έργα του.

Ακολούθησαν άλλες δεκατρείς ομαδικές εκθέσεις σε Κεφαλονιά , Πάτρα, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ενδεικτικά κάποιοι απ΄τους Συλλόγους με τους οποίους έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις είναι :

• Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών

• Κίνηση Πρόταση

• Φάρος της Ερίσου

• ΑrtAz (με την σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων)

• Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team