Ο Κ.Ευαγγελάτος στο ” Αιγυπτιακό Πανόραμα”

 Ο κ. Κώστας Ευαγγελάτος με τον κ.dr. Hisham Darwish

Ο κ. Κώστας Ευαγγελάτος με τον κ.dr. Hisham Darwish

Στην ομαδική εικαστική έκθεση ” Έλληνες καλλιτέχνες ζωγραφίζουν για την Αίγυπτο” που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Αιγυπτιακής Εβδομάδας ” Αιγυπτιακό Πανόραμα” συμμετείχε κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης με δύο ζωγραφικά έργα του ο Κώστας Ευαγγελάτος.

Η μεγάλη έκθεση εγκαινιάστηκε με την παρουσία του κου Πρέσβη και του Μορφωτικού Ακολούθου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας dr. Hisham Darwish στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 6. Για τα έργα μίλησε αναλυτικά ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και προλόγισε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κα Ειρήνη Μαμάη, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε δύο έργα του εμπνευσμένα από την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, την οποία έχει ειδικά μελετήσει ως λογοτέχνης και θεωρητικός της τέχνης. Συγκεκριμένα τις συνθέσεις ” Νέοι της Σιδώνος” και ” Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον”, τα οποία έλαβαν επαινετικές κριτικές από τους πολλούς Έλληνες και ξένους φιλότεχνους.

email