Όταν η Κερκυραία Ε. Πέννα συναντά τον Κεφαλονίτη Κ. Ευαγγελάτο

Η γνωστή ζωγράφος κ. Ειρήνη Πέννα

Η γνωστή ζωγράφος κ. Ειρήνη Πέννα

Η  Κερκυραία Ειρήνη Πέννα

Γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα από όπου έλκει και την καταγωγή της.

Έλαβε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον καταξιωμένο ζωγράφο Σπύρο Αλαμάνο και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας σε μονή του νησιού οι ανησυχίες της έδωσαν το ερέθισμα να προχωρήσει σε σεμινάρια καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι εκπαιδεύτρια στη τεχνική του Paverpol textile hardener και έχει οργανώσει και υλοποιήσει εργαστήρια Paverpol για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κερκύρας και την Εθνική Πινακοθήκη – παράρτημα Κερκύρας.

Στο ενεργητικό της έχει πέντε ατομικές εκθέσεις:

*2005 Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας
*2006 πολυχώρος τέχνης « Mask Café»
*2006 εκθεσιακός χώρος Ανεμόμυλος Γαρίτσας
*2010 Gallery Tenedos Corfu
*2011 Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
*2012 Personal Affairs Design
*και συμμετοχή σε 65 ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Βόλο, Ναύπακτο, Λευκάδα, Πάτρα, Άνδρο, Σίφνο, Χανιά, Κέρκυρα, Ιταλία

Η έκθεση της Ειρήνης Πέννα με θέμα το σκάκι

Απο την έκθεση της Ειρήνης Πέννα με θέμα το σκάκι.

Συμμετείχε στις εκθέσεις Chianciano Art Museum, Comune Agliano Terme (Italia), Premio internazionale Tokyo 2011 και Μέγαρο λόγου και τέχνης Πάτρας, Πανεπτανισιακή Έκθεση Ζωγραφικής Λευκάδας, Πολιτιστικό χώρο « International Action Art» του Ομίλου Unesco, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Gallery Enigma Αθήνα, Designer’s dot Gallery Αθήνα, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός Αθήνα.

Έχει εργαστεί σε εργοστάσιο πορσελάνης ζωγραφίζοντας πάνω σε πορσελάνινα σερβίτσια διακοσμώντας τα και είχε την καλλιτεχνική επιμέλια των σκηνικών για δύο πλατό σε τοπικό κερκυραϊκό κανάλι (corfu channel).

Είναι μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης, του Φυσιολατρικού Συλλόγου Πάτρας, του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, της Φωτογραφικής Λέσχης Κερκύρας, της Πανελλήνιας Ένωσης Λόγου και Τέχνης και της Unesco Ν. Πειραιώς και Νήσων και δίνει το ενεργό παρόν σε καλλιτεχνικές διοργανώσεις.

Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλο τοπικής εφημερίδας και πινακές της έχουν χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς του Υπουργείου Υγείας, της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της οργάνωσης «Φλόγα»

Έχουν γράψει για την δουλειά της η Εύα Περδίκη Ιστορικός Τέχνης, Μαρίνα Παπασωτηρίου επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, Μαρίνα Μαυρομιχάλη Επιμελήτρια της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, Μαρία Πλασκασοβίτη με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και του πολιτισμού, και ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος Συγγραφέας, Ζωγράφος, Δρ Νικόλαος Παπαδημητρίου Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έργα της βρίσκονται στην Κινεζική Πρεσβεία Αθηνών, στο Δημ. Θέατρο Κερκύρας, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε Ιδιωτικές Συλλογές Ελλάδας και Εξωτερικού.

Όταν η Κερκυραία  Ε.Πέννα συναντά τον Κεφαλονίτη Κ.Ευαγγέλατο

“Όταν η Κερκυραία Ε.Πέννα συναντά τον Κεφαλονίτη Κ.Ευαγγέλατο”

Ο Κεφαλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος

Δημιουργός, ζωγράφος,ποιητής, εικαστικός, άνθρωπος καλλιεργημένος και με ένα ζεστό χαμόγελο. Ο Κεφαλλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζωγραφική και αισθητική θεωρία της σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν (Νέα Υόρκη). Από το 1986 έως το 1993 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στη Gallery DADA στην Αθήνα, και το 1990 ίδρυσε την ομάδα τέχνης ART STUDIO EST.

Ο διακεκριμένος ζωγράφος, λογοτέχνης, περφόρμερ και θεωρητικος της τέχνης κ.Κώστας Ευαγγελάτος

Ο διακεκριμένος ζωγράφος, λογοτέχνης, περφόρμερ και θεωρητικός της τέχνης
κ.Κώστας Ευαγγελάτος

Παράλληλα με τη ζωγραφική, έχει εργαστεί σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της Performance, Body Art, Happening και Mail ART. Έχει παρουσιάσει ενότητες από τα έργα του σε ατομικές εκθέσεις σε: Αθήνα, Νέα Υόρκη, Ρότσεστερ, Θεσσαλονίκη, Αρέτσο, Αβινιόν, Σαντιγί, Παρίσι, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Λευκωσία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις στη Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Σέρατζ, Γκέτεμποργκ, Αμιένη, Ρώμη, Μόσχα, Σαντιάγκο, Μπουένος – Άϊρες, Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες,Παρίσι κ.λπ. Έχει εκδώσει επίσης βιβλία, αισθητικά δοκίμια, ποιήματα , λιθογραφικά έργα, (bodygraphics) κλπ.

Έχει δώσει διαλέξεις για θέματα τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος επιστημονικών και καλλιτεχνικών οργανισμών και τακτικό μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΟΡΦΟΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΠΤΥΧΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΟΡΦΟΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΠΤΥΧΟ

Έργα του βρίσκονται σε συλλογές έργων τέχνης, όπως και στο Ινστιτούτο Τεχνών της Τράπεζας της Ελλάδας, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, την Πινακοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ΤΕΧΝΗ-Μακεδονική Εταιρία Καλών Τεχνών, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (ACG Art ΣΥΛΛΟΓΗ), στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, στο αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης στην Παιανία, στο Τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων, στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία , στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία, στο ελληνικό και κυπριακό Προξενείο στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης κλπ.

Γράφει ποιήματα από το 1973. Η πρώτη συλλογή ποιημάτων του με τίτλο Ποιήματα ’73-’75 εκδόθηκε στην Αθήνα το 1975 και επανεκδόθηκε με την προσθήκη νέων ποιημάτων το 1976.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam