Σε μια διαφορετική ξενάγηση προσκαλεί τους επισκέπτες το Μουσείο της Ακρόπολης

Επίσκεψη στην «αίθουσα που δεν υπάρχει»

Επίσκεψη στην «αίθουσα που δεν υπάρχει».

Μία πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφόρμανς φιλοξενεί το Μουσείο της Ακρόπολης από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου του 2012. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην «αίθουσα που δεν υπάρχει», παρά μόνο στη φαντασία του θεατή.

Το έργο τέχνης των Σουηδών καλλιτεχνών Κρίστερ Λούνταλ και Μαρτίνα Ζάιτλ αποτελεί μια παράξενη περφόρμανς που αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

Ονομάζεται «Symphony of a missing room» (Συμφωνία μιας αίθουσας που δεν υπάρχει».

Το λεγόμενο MIRfestival διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Μουσείου της Ακρόπολης να υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών, προσφέροντας, παράλληλα, μια διαφορετική μουσειακή εμπειρία στους επισκέπτες.

Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου που το Μουσείο θα είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται πέντε παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Η είσοδος στο Μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη, ωστόσο, θα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Κρατήσεις θα γίνονται στο τηλέφωνο 6932 055101. Υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία.

Οι θεατές θα πρέπει να είναι ακριβείς στην ώρα προσέλευσης -δέκα λεπτά πριν από την παράσταση-, καθώς θα υπάρχει διαδικασία προετοιμασίας.

Η είσοδος στο Μουσείο δεν θα είναι δυνατή αφού ξεκινήσει η παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mirfestival.gr

Πηγή άρθρου: in.gr