Θύελλα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Καννών

Φεστιβάλ των Καννών 2012

Φεστιβάλ των Καννών 2012

Την οργή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ των Καννών κ. Τιερί Φρεμό προκάλεσε η διαρροή λίστας ταινιών του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος της ερχόμενης διοργάνωσης (16 – 27 Μαΐου).

Ενώ η επίσημη συνέντευξη Τύπου όπου το πρόγραμμα θα ανακοινωνόταν για πρώτη φορά ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 19 Απριλίου, μόλις χθες το blog του φεστιβάλ παρουσίασε 23 τίτλους ταινιών του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος. Ανάμεσά τους το «On the road» του Βάλτερ Σάλες, η «Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και το «The burial» του Τέρενς Μάλικ.

«Δεν υπήρξε καμία διαρροή» ανέφερε από την πλευρά του ο Τιερί Φρεμό. «Οσοι προκάλεσαν την ανακατωσούρα χωρίς ούτε τους κινηματογραφιστές να σεβαστούν, αλλά ούτε τις παραδόσεις του φεστιβάλ, δεν θα έχουν πλέον συμμετοχή σε αυτό».

Ο κ. Φρεμό επεσήμανε ότι η επιλογή δεν έχει ακόμα τελειώσει, αλλά και ότι «δεν μπορεί να βρεθεί σε καμία ιστοσελίδα! Υπάρχει μόνον στο κεφάλι του Τιερί Φρεμό!» Η ανακοίνωσή του κλείνει με την υπενθύμιση ότι η τελική λίστα του επίσημου προγράμματος θα παρουσιαστεί κανονικά την Πέμπτη 19 Απριλίου.
Πηγή άρθρου: tovima.gr