Το κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη (Πηγή φωτογραφίας: ethnos.gr)

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη (Πηγή φωτογραφίας: ethnos.gr)

Αυτό το φθινόπωρο, το κύπελλο του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη θα βρίσκεται στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα μπορούν χιλιάδες επισκέπτες να το δουν και να μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το ιστορικό έκθεμα.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε αποκτήσει  το κύπελλο στα μέσα του περασμένου Απριλίου μετά από δημοπρασία του οίκου Christie’s, για 665 χιλιάδες ευρώ.

Βέβαια αυτό έγινε αφού τα τελευταία 2 χρόνια ο εγγονός του Σπύρου Λούη προσέφερε το Κύπελλο προς πώληση στις αρμόδιες ελληνικές αρχές έναντι 100 χιλιάδων ευρώ χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση σύμφωνα με δήλωσή του.

Το Ίδρυμα, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του εκθέματος, εκτός απο την έκθεση του κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, ψάχνει και άλλους εκθεσιακούς χώρους ανα την Ελλάδα για να μπορέσουν όλοι οι Έλληνες να δουν από κοντά αυτό το ιστορικό κειμήλιο, μέχρι το 2015, όπου με την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος θα βρίσκεται εκεί σε μόνιμη έκθεση.

Να σημειώσουμε ότι το κτίσμα αυτό σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano, είναι σε διαδικασία κατασκευής και θα δωριθεί από το ίδρυμα στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου η πρόσβαση στους χώρους του (βιβλιοθήκη, όπερα, πάρκο) θα είναι δωρεάν για όλους τους Έλληνες.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr