Το Μουσείο της Ακρόπολης έγινε 3ών και το… γιορτάζει

Μουσείο Ακρόπολης

Μουσείο Ακρόπολης. Bραδινή ανατολική όψη του Μουσείου – Credit Νίκος Δανιηλίδης

Σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, το Μουσείο της Ακρόπολης έκλεισε τρία χρόνια λειτουργίας και οργάνωσε για όλους εσάς πολλές εκδηλώσεις, προσκαλώντας σας να το γιορτάσετε μαζί του.

Έτσι, οι επισκέψιμοι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου, θα μείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα και το εισιτήριο εισόδου θα είναι μειωμένο κατά 3 ευρώ για όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα, με το Μουσείο θα είναι ανοιχτό επίσης και το εστιατόριο του και θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες με τους εκθεσιακούς χώρους. Εκτός όμως, από μία κλασσική επίσκεψη στα εκθέματα και στα μνημεία, από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και να εξερευνήσει στις αίθουσες του Μουσείου μικρά μουσικά σύνολα ή διακεκριμένους σολίστες, προσκαλώντας σας σε ένα μαγευτικό ταξίδι πολιτιστικής πανδαισίας.
Το ταξίδι αυτό της μουσικής, έχει αφετηρία τους αρχαίους ήχους και θα συνεχίσει με Μπαρόκ αναζητήσεις, θα κάνει μία στάση στην Αναγέννηση, στην ρομαντική και κλασική εποχή και θα ολοκληρωθεί με τις εξαίσιες δημιουργίες του 20ου αιώνα.

Τα μουσικά σύνολα που λαμβάνουν μέρος στον εορτασμό του μουσείου είναι: Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα «Κίθαρις» του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών. Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώθηκαν από τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ο ισόγειος χώρος του Μουσείου, ο οποίος έχει θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, θα φιλοξενήσει στις 20:30 την χορωδία της ΕΡΤ, η οποία θα παρουσιάσει για’ σας Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη αλλά και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos. Ενώ στις 9:30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο, η ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής και η χορωδία της ΕΡΤ θα συνεργαστούν για να παρουσιάσουν στο κοινό έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Σταύρου Ξαρχάκου.

Είναι λοιπόν η κατάλληλη ευκαιρία για όσους δεν βλέπουν και τόσο ενδιαφέρουσα μια επίσκεψη σε μουσείο, να κάνουν σήμερα μια βόλτα από το στολίδι που λέγεται, Μουσείο της Ακρόπολης.

email
Πηγή άρθρου: sport-fm.gr