Προχωρούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ

ΕΛΤΑ

Το ΤΑΙΠΕΔ εξουσιοδοτήθηκε «να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ.

Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ΕΛΒΟ αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε στη «Διαύγεια» το ΤΑΙΠΕΔ εξουσιοδοτήθηκε «να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο ταμείο με νεότερη απόφαση της ΔΕΑΑ».

Οι δύο εταιρίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές της.

Με άλλη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής διορίζονται ως σύμβουλοι για την πώληση της ΕΛΒΟ η Attica Bank και η KPMG Σύμβουλοι.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

«Αυγουστιάτικο πραξικόπημα» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή δρομολογεί ένα «νέο εθνικό έγκλημα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως των ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια», ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορούσε να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί προπομπό για το «απαράδεκτο ξεπούλημα» και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Τέλος, εκτιμά ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

email
Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr